Θάνατος Θεόδωρου Ταβλαρίδη: Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Τρία σκάφη αναζητούσαν τον άτυχο γιατρό στη θαλάσσια περιοχή των Βρασνών, όπου μέχρι λίγο πριν κολυμπούσε μαζί με τη σύζυγό του

Σοκ στην κοινωνία της Καβάλας προκάλεσε το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 η είδηση του θανάτου του Θεόδωρου Ταβλαρίδη. Ο χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας άφησε την τελευταία του πνοή στη θάλασσα σε ηλικία 61 ετών [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρει τα εξής για το περιστατικό:

«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες του Σαββάτου, η Λιμενική Αρχή Σταυρού, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή, για περιστατικό αγνοούμενου 61χρονου κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή Ν. Βρασνών.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και των σκαφών ”ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ” Τ.Θ. 1 και ”ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 10” Τ.Θ. 1186 Α’. Ο 61χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ανωτέρω περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ν. Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σταυρού του Λιμεναρχείου Ιερισσού».