Περιγιάλι: Αγέλη αδέσποτων σκύλων «αλωνίζει» στις παλιές εργατικές κατοικίες. Ανησυχούν οι κάτοικοι [φωτογραφία]

Καταγγέλλουν τον Δήμο Καβάλας για «αδιαφορία» και αγνόηση των εκκλήσεών τους

Αγέλη αδέσποτων σκύλων φέρεται να έχει «εγκατασταθεί» εντός της «πλατείας» ανάμεσα στις παλιές εργατικές κατοικίες της συνοικίας του Περιγιαλίου εκδηλώνοντας ενίοτε επιθετική συμπεριφορά που ανησυχεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία που έφτασε στο KAVALA POST έχουν γίνει αναφορές για την επικινδυνότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας, ωστόσο από τη Δημοτική Αρχή δεν έχει γίνει το παραμικρό.

«Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο συμπολίτης μας, αναφέροντας περιστατικά «επίθεσης» σκύλων σε δικυκλιστές, παιδιά, ενώ επισημαίνεται ότι τελευταία ο αριθμός των μελών της «αγέλης» των αδέσποτων σκύλων αυξάνεται γεωμετρικά.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του διαμαρτυρόμενου κατοίκου Περιγιαλίου.

«Είμαι κάτοικος των παλαιών εργατικών κατοικιών του Περιγιαλίου και το τελευταίο διάστημα η αγέλη των σκύλων που βρίσκεται επί χρόνια ολόκληρα στο parking του LIDL, έχει επεκταθεί και πλέον υπάρχουν 2,3,4 και άλλοτε περισσότερα κυρίως μεγαλόσωμα σκυλιά εντός της πλατείας των κατοικιών και πέριξ. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πάνω από 10 που κυκλοφορούν ως αγέλη.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη ήδη την ημέρα και γίνεται άκρως επικίνδυνη κατά τις νυχτερινές ώρες, όπου δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άνθρωπος

Υπάρχουν περιστατικά επίθεσης των μη δεσποζόμενων σκύλων σε περίοικους και ο Δήμος δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση, αν και είναι υποχρεωμένος.

Έχουν γίνει αναφορές κατά το παρελθόν χωρίς να δοθεί καμία σημασία. Υπάρχουν περιστατικά επίθεσης σε μοτοσικλετιστές που διασχίζουν τον δρόμο έξω από το εργοστάσιο του Ανανιάδη. Υπήρξαν περιστατικά επίθεσης σε κατοίκους της περιοχής ανά διαστήματα.

Να σημειωθεί ότι κυκλοφορούν πολλά παιδιά και η κατάσταση φαίνεται να φεύγει από κάθε έλεγχο. Ελάτε βραδινές ώρες και προσπαθήστε να κινηθείτε ανάμεσα στα σπίτια στα παρκάκια και στην πλατεία. Το πιο πιθανό είναι ότι θα δεχθείτε επίθεση.

Ας γίνει κάτι τώρα, πριν είναι αργά και έχουμε κάποιον τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο, από επίθεση αδέσποτων σκύλων που κυκλοφορούν σε αγέλη. Επίσης, να σημειωθεί ότι ο αριθμός τους αυξάνεται κατά καιρούς.

Έχουν γίνει αναφορές του θέματος στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας και τώρα και κατά το παρελθόν».