Η είδηση του θανάτου σας ήχησε δυνατά σαν τη βροντερή φωνή σας όταν δίνατε εντολές για τη σωτηρία κάθε ασθενή

Μια ιδιαίτερη ανακοίνωση-αποχαιρετισμός του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας προς τον Θέμη Ζεκερίδη, που κάνει λόγο για έναν αξιομνημόνευτο δάσκαλο που έφυγε τόσο άδικα και απρόσμενα από τη ζωή

Με μια ανακοίνωση όπου φαίνεται ξεκάθαρα η συγκινησιακή φόρτωση του συγγραφέα της, ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας αποχαιρέτησε τον Θέμη Ζεκερίδη που έχασε τη ζωή του το πρωί του Σαββάτου 17/6 στο δρόμο Αμφίπολης – Δράμας. Η ανακοίνωση που απευθύνεται στον ίδιο σε πληθυντικό αριθμό, δείγμα του σεβασμού και της εκτίμησης που έτρεφε η Ιατρική κοινότητα προς το πρόσωπο του κάνει λόγο για έναν ενθουσιώδη και κοινωνικό άνθρωπο, που πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και καλοσύνη και καταλήγει ότι θα λείψει σε όλους το πλατύ χαμόγελό του και η θετική του αύρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με βαθιά οδύνη σας αποχαιρετά αξιομνημόνευτε Συνάδελφε, Δάσκαλε, Φίλε, Ζεκερίδη Θέμη. Φύγατε από τη ζωή τόσο άδικα και απρόσμενα.

Η είδηση του αδόκητου τέλους σας ήχησε δυνατά, σαν τη βροντερή φωνή σας όταν δίνατε εντολές για τη σωτηρία κάθε ασθενή που ήταν σε κίνδυνο.

Αγαπημένε μας Θέμη δε σας άξιζε ένας τόσο δραματικός και μοναχικός επίλογος.

Εσείς που ήσασταν ένας ενθουσιώδης και κοινωνικός άνθρωπος, που μεταδίδατε την αισιοδοξία απλόχερα, εσείς που σώσατε αμέτρητες ζωές με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ζήλο σας. Με την αξιοθαύμαστη κοινωνική σας ευαισθησία πορευθήκατε με αξιοπρέπεια, καλοσύνη και ανεπιτήδευτη συμπεριφορά.

Ένας άριστος οικογενειάρχης που μοιραζόσασταν τη χαρά της προόδου των παιδιών σας με τον καθένα μας.

Ένας σεβαστός και έγκριτος Χειρουργός, υπηρετήσατε το ΕΣΥ, το οποίο υπερασπιστήκατε από όλες τις θέσεις, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, του Προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, του εκπροσώπου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου Καβάλας, Εκπροσώπου Ιατρών στην Ομοσπονδία, Μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, μέλος ΔΣ Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών, Διοικητικού στελέχους του ΕΚΑΒ Δράμας-Καβάλας-Σερρών.

Η πορεία σας αξιομνημόνευτη και εμβληματική.
Η πλούσια παρακαταθήκη ανεκτίμητη.
Θα μας λείψει το πλατύ χαμόγελό σας και η θετική σας αύρα.

Η Ιατρική οικογένεια οφείλει να διαβεβαιώσει τις συναδέλφους, σύζυγο και κόρες σας, ότι η μνήμη σας θα τιμηθεί όπως πιστεύουμε θα επιθυμούσατε, με Επιστημονική Ημερίδα σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, στον αγαπημένο σας τόπο καταγωγής στα Κύργια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας επιπλέον θα εισηγηθεί την ονομασία του ΠΙ Κυργίων σε ‘’ΠΙ Χειρουργού Θέμη Ζεκερίδη’’».