Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης: 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…

Καλοκαιρινή Εκστρατεία α ανάγνωσης και δημιουργικότητας εμπνευσμένη από τα έργα δύο μεγάλων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, από των οποίων τη γέννηση έχουν περάσει 100 χρόνια

Από την Τρίτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συντονίζεται με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και μέσα από 18 δράσεις μας γνωρίζει τα βιβλία των μεγάλων…

Φέτος η εκστρατεία είναι εμπνευσμένη από τα έργα δύο μεγάλων συγγραφέων, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή, από των οποίων τη γέννηση έχουν περάσει 100 χρόνια ακριβώς! Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε εκατοντάδες βιβλία! Με αφόρμηση όλον αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, οι δράσεις οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις κ.ά.

«Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης για να βρείτε πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (bit.ly/3XxE9CF).  Σε όλες τις δράσεις υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης (Πλ. Αγίου Νικολάου 6, τηλ. 2592022545)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του ΕΚΠΑ, και συγκεκριμένα του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή του Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Μαλαφάντη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2023gr και #forEBEr.