ΚΕΛ «Νεάπολις»: Για 9η χρονιά παραδοσιακός χορός και τραγούδι στην παραλία της Καβάλας

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός»

Στο πλαίσια των Ελευθερίων Καβάλας και με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «ΝΕΑΠΟΛΙΣ» διοργανώνει για  ένατη συνεχή χρονιά στην Καβάλα το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Κάθε τόπος και χορός».

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή  25 Ιουνίου 2023, στις 20:00, στον χώρο της πλατείας Κανάρη, στην παραλία της Καβάλας.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν έξι σύλλογοι λαϊκών παραδοσιακών χορών: πέντε Ελληνικοί και ένας από την γειτονική Βουλγαρία.

Ειδικότερα, εκτός από τους χορευτές του διοργανωτή Συλλόγου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να  απολαύσει, δωρεάν, ένα πρόγραμμα λαϊκών χορών από τις χορευτικές ομάδες:

  1. Folklore Ensemble “Sevdice”,
  2. Χορευτικός Όμιλος Δράμας,
  3. Εργαστήριο Παραδοσιακών Χορών «Ο Πύρρος» Σερρών,
  4. Επιμορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μουσθένης «Το Παγγαίο» και
  5. Λέσχη Ποντίων Καβάλας.

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ (στις 22:00), θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των Συλλόγων στο Εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, συνοδεία της ορχήστρας «Παιδιά της παράδοσης», με τιμή εισόδου 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου δείπνου και μουσικής). Δωρεάν μετακίνηση για το γλέντι από το Διοικητήριο (από 21:45 έως 02:00).