Κορονοϊός: Τι θα γίνει με Φεστιβάλ Φιλίππων και Cosmopolis; «Παράθυρο» από Μητσοτάκη

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να γίνουν συναυλίες και φεστιβάλ το καλοκαίρι» δήλωσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή

Ανοιχτό άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο διεξαγωγής φεστιβάλ και συναυλιών το φετινό καλοκαίρι. Τοποθετούμενος την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της τριτολογίας του, ο Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στον κλάδο του Πολιτισμού λέγοντας ότι έχει ζητήσει από τους ειδικούς και τους συνεργάτες του να γίνει ειδική άσκηση για τον τρόπο με τον οποίο θα στηριχθεί ο κλάδος του πολιτισμού βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Η δήλωση αυτή του κ. Μητσοτάκη αφήνει πλέον ένα «παράθυρο» για την ενδεχόμενη διεξαγωγή των μεγάλων διοργανώσεων του καλοκαιριού και στην Καβάλα, και δη του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis, τη στιγμή που 24 ώρες πριν η δήλωση του ίδιου κατά το διάγγελμά του ότι «κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές» σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ανθρώπους του Πολιτισμού οι οποίοι, όχι άδικα, έκαναν λόγο για επικείμενο «αφανισμό» του κλάδου!




«Θα δούμε αν θα μπορούμε να έχουμε και πως ανοιχτές πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι συναυλίες φεστιβάλ και λοιπά θέλω να εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες για να μην παραλύσει ο κλάδος του πολιτισμού το καλοκαίρι», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι στο διάγγελμά του υπήρξε πιο επιφυλακτικός και προσθέτοντας ότι θέλει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν καθώς η θερινή περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον κόσμο του πολιτισμού.

«Θα μιλήσουμε πολύ σύντομα για τον κλάδο του πολιτισμού με μέτρα και προτάσεις και θα μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα πρόγραμμα που θα απαλύνει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του πολιτισμού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.