Το αδιαχώρητο στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Μουστάκα στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Η ανάγκη για αυτοαγάπη και τα «μηνύματα» που στέλνει το σώμα μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας: Μια παρουσίαση βιβλίου-ψυχοθεραπεία από την Δρ. Χειροπρακτικής σε έναν εξαιρετικό και «αναγεννημένο» χώρο

Καρφίτσα δεν έπεφτε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 στο Υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας κατά την παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνας Μουστάκα με τίτλο «Οι Μικρές μου Αλήθειες-Τάδε έφη Κατερίνα».

Για το βιβλίο μίλησαν η γυμνάστρια, Ρεγγίνα Μακέδου, η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου και η δικηγόρος, Θεανώ Μανακούδα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Τάκης Αγγελίδης, ο οποίος επισήμανε συν τοις άλλοις την εξαιρετική μεταμόρφωση ενός δημοτικού χώρου ο οποίος μέχρι τώρα ήταν «παροπλισμένος».

«Να έχετε υγεία και να αγαπάτε και πάνω από όλα να αγαπάτε τον εαυτό σας», ανέφερε στη σύντομη τοποθέτησή της η κ. Μακέδου, η οποία παρεμπιπτόντως είχε και τα γεννέθλιά της.

Έκπληξη αποτέλεσε και παρέμβαση μέσω βίντεο του γνωστού performer, Τάκη Ζαχαράτου, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσωπικότητα της κ. Μουστάκα, κάνοντας λόγο και εκείνος για την ανάγκη της «αυτοαγάπης».

«Σώμα, σκέψη, συναίσθημα και συμπεριφορά, τα τέσσερα “Σ”, τα οποία ορίζονται από το “Ζ”, τη ζωή που ζούμε και τη ζωή που δε ζούμε, αφήνοντας πολλές απ’ έξω τα μικρά πράγματα, τα οποία όμως ορίζουν τις ζωές μας, με την απόφαση να την παίρνει πάντα η καρδιά», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Αργυρίου.

«Η Κατερίνα είναι ένας άνθρωπος ξεχωριστός, με διάθεση προσφοράς και μετάδοσης της γνώσης που κατέχει», ανέφερε κατά την ομιλία της η κ. Μανακούδα, η οποία μίλησε εν συντομία για την επαγγελματική και προσωπική πορεία της συγγραφέως, διαβάζοντας παράλληλα ένα από τα 52 κείμενα του βιβλίου, με επίκεντρο την ευγνωμοσύνη.

Μετά από ένα σύντομο βίντεο-θεατρικό αναλόγιο από την ηθοποιό, Πέγκυ Τρικαλιώτη τον λόγο έλαβε η συγγραφέας, μετατρέποντας την παρουσίαση του βιβλίου σε μια συνεδρία ψυχοσωματικής θεραπείας.

«Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, η βιογραφία μας καθρεφτίζεται στο σώμα μας. Τα συναισθήματα είναι αντιδράσεις σε αυτό που σκεφτόμαστε για αυτό που μας συμβαίνει, ενώ ο τρόπος που σκεφτόμαστε μπορεί να οδηγήσει σε ασθένεια και το κάνει», τόνισε η κ. Μουστάκα, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη μνεία στο άγχος το οποίο «αποτελεί ένα σύνολο μετρήσιμων βιολογικών αντιδράσεων», στην «υπερκατανάλωση αρνητικών ειδήσεων», αλλά και στο πώς το σώμα μάς μιλάει όταν παίρνουμε τον λάθος δρόμο είτε συναισθηματικά είτε βιολογικά.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση