Η σημαία του θωρηκτού «Αβέρωφ» στο μνημείο πεσόντων στις Καμάρες

Επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας από τον Δήμαρχο Καβάλας στο πλαίσιο των εορτασμών για 110 επέτειο απελευθέρωσης της Καβάλας - Παρέλαση από τα Δημοτικά Σχολεία και το Λύκειο Ελληνίδων 

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, θα κάνει την επίσημη έπαρση της ελληνικής σημαίας τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023, στις 10:00, στο παλιό μνημείο πεσόντων έμπροσθεν του μεσαιωνικού υδραγωγείου – Καμάρες, απέναντι από το παλιό διοικητήριο της πόλης, από τον εξώστη του οποίου διαβάστηκε το διάγγελμα του ναυάρχου Κουντουριώτη.

Η πομπή, με τη συμμετοχή των μελών του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που θα μεταφέρουν την ελληνική σημαία στο μνημείο πεσόντων και των δημοτικών σχολείων της Καβάλας, συνοδεία της Φιλαρμονικής

Ορχήστρας του Δήμου Καβάλας, θα ξεκινήσει στις 09:45, μπροστά από το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καβάλας, μετά τη θεία λειτουργία που θα τελέσει ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Είναι η ίδια σημαία που κυμάτιζε στο Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» και αποτέλεσε δώρο του κυβερνήτη του ιστορικού σκάφους στην πόλη για τα Ελευθέρια της το 2016.