Η… εκτυπωμένη ιστορία της Καβάλας μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2023» [φωτογραφίες]

Έκθεση αφίσας της Θώμη Αγγέλου και παράλληλες δράσεις, με επίκεντρο την αναδρομή στην ιστορία της τυπογραφίας στην πόλη του καπνού και της προσφυγιάς

Το ενδιαφέρον πολλών Καβαλιωτών και επισκεπτών της πόλης προσέλκυσαν οι παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου 2023, στον Δημοτικό Κήπο και στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, στο πλαίσιο της έκθεσης αφίσας της Θώμη Αγγέλου, η οποία παρατείνεται ως την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023.

Η γνωστή Καβαλιώτισσα γραφίστρια απέσπασε για μία ακόμη φορά τα κολακευτικά σχόλια του κοινού και είχε την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί του ορισμένες από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου 2023, μετά το Masterclass στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης, πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο στον Δημοτικό Κήπο, όπου οι συμμετέχοντες εισήχθησαν στην έννοια της αφίσας ως βασικό επικοινωνιακό εργαλείο, στην ιστορία της και στα βασικά βήματα για την δημιουργία της.

Το βιωματικό εργαστήριο ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία αφίσας από τους συμμετέχοντες, εμπνευσμένη από το θεσμό των «Ελευθερίων».

Το βράδυ της επόμενης μέρας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνουτου Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Αρχέλαου Γρανά, του προέδρου του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη», Ανέστη Δημητριάδη, της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καβάλας, Φωτεινής Κόγια και πλήθους κόσμου, έγινε μία αναδρομή στην ιστορία της τυπογραφίας στην πόλη του καπνού και της προσφυγιάς, με παρουσιαστές τον ιστορικό ερευνητή, Κώστα Παπακοσμά και τον δημοσιογράφο, Βασίλη Λωλίδη.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών επαίνων σε παλαίμαχους τυπογράφους της Καβάλας, με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας και της Ένωσης Καταστηματαρχών Τυπογράφων και Συναφών Επαγγελμάτων.