Έτσι βοήθησε ο Δήμος Καβάλας 100 Καβαλιώτες [φωτογραφίες]

Συνέντευξη Τύπου για τα «Προγράμματα Κατάρτισης Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ) σε ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει για τα «Προγράμματα Κατάρτισης Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (συμπεριλαμβανομένων και των ΑμεΑ) σε ειδικότητες του Τομέα Τουρισμού-Πολιτισμού», που υλοποίησε ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2023.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, επρόκειτο για ένα πρόγραμμα, το οποίο απευθυνόταν σε 100 ευάλωτους κοινωνικά ωφελούμενους (συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ), με στόχο την ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Τόνισε ότι «με την κατάρτιση που απέκτησαν, αναβαθμίστηκαν τα προσόντα τους, απέκτησαν νέες δεξιότητες, οι οποίες έχουν ζήτηση από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Με το εν λόγω πρόγραμμα πετύχαμε την  ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, και την άρση των ανισοτήτων και του αποκλεισμού των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, με έμφαση στα άτομα με αναπηρία».

Αναφερόμενος στα στοιχεία του Προγράμματος είπε πως πραγματοποιήθηκε από το «Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eurotraining» σε δύο φάσεις και περιελάμβανε 6 διαφορετικά θεματικά αντικείμενα κατάρτισης στην πρώτη φάση και 2 στη δεύτερη.

  1. Κατά την πρώτη φάση καταρτίστηκαν 79 άτομα, στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

Τεχνικές Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής, Τεχνικές Μεταποίησης και Επεξεργασίες Ξύλου, Επεξεργασία και Δεματοποίηση Καπνού, Γραφιστικές Τέχνες, Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Διάθεση Τοπικών Προϊόντων Μέσω Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Εστιατορική Τέχνη.

  1. Κατά τη δεύτερη φάση καταρτίστηκαν 20 άνεργοι στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Διάθεση Τοπικών Προϊόντων Μέσω Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Εστιατορική Τέχνη.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, οι καταρτισθέντες συμμετείχαν υποχρεωτικά σε εξετάσεις πιστοποίησης των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν στο θεματικό αντικείμενο κατάρτισης και τώρα πιστοποιούνται οι καταρτισθέντες στη δεύτερη φάση.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για τις 150 ώρες κατάρτισης ύψους 750 € μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι «η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με νέα προγράμματα κατάρτισης, που θα τρέξουν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2023, παρουσία της Διευθύντριάς της, Κατερίνας Κουμανίδου, και της υπεύθυνης του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eurotraining, Μαρίας Γκόλιου.

(Δελτίο Τύπου)