Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης: Κλειστό λόγω μη «έγκαιρης» προκήρυξης θέσης γιατρού

Ανακοίνωση τριών συνταξιουχικών σωματείων και του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Θάσου για την κάλυψη της θέσης για την οποία υπάρχουν 3 ενδιαφερόμενοι γιατροί

Την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι το Αγροτικό Ιατρείο της Καλλιράχης παραμένει κλειστό, επειδή το Υπουργείο Υγείας δεν προκήρυξε έγκαιρα τη θέση του γιατρού που θα το λειτουργήσει, εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα Σωματεία Συνταξιούχων Καλλιράχης, ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου και ΙΚΑ Καβάλας «Η ενσωμάτωση», καθώς και ο Αγροκτηνοτριφικός Σύλλογος Θάσου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο ίδιο έργο θεατές από τις 18 Ιουλίου και εν μέσο τουριστικής περιόδου το αγροτικό ιατρείο Καλλιράχης παραμένει κλειστό λόγο μη «έγκαιρης» προκήρυξης θέσης από το υπουργείο υγείας και ενώ υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για τη θέση γιατροί.

Έτσι οι κάτοικοι ολόκληρης περιοχής μαζί με τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στερούνται στοιχειώδεις και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Την ίδια ώρα ακόμη και η μετακίνηση με το ΚΤΕΛ  είναι απαγορευτική,  το ένα δρομολόγιο στις 07:15 το πρωί από την Καλλιράχη και επιστροφή 15:15 από Πρίνο επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να καταξοδεύονται σε ιδιώτες γιατρούς οι κάτοικοι της Καλλιράχης.

Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν συμβάλει στην δημιουργία  τεράστιων προβλημάτων των Κέντρων Υγείας, στην υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας. Χρηματοδοτούν με εκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας αλλά και σε κάθε κλάδο και για τις ανάγκες υγείας του λαού πάντα σπεύδουν βραδέως!

Με αυτό τον τρόπο μας σπρώχνουν να τρέχουμε σε ιδιώτες για μία εξέταση ή συνταγογράφηση. Από το τσίμπημα μιας μέλισσας ή μέδουσας, μέχρι τα διάφορα εργατικά ατυχήματα και τα παθολογικά συμβάντα είναι καθημερινή κατάσταση. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό. Συλλογικά και οργανωμένα εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, να διεκδικήσουμε άμεσα διορισμό γιατρού στο αγροτικό ιατρείο Καλλιράχης, δωρεάν υγεία, πρόνοια, για την λαϊκή οικογένεια της υπαίθρου και στη περιοχή μας.

Η επιχείρηση υποβάθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης  δημόσιας υγείας σκοπεύει να παραδώσει το κοινωνικό αγαθό της υγείας στις ιδιωτικές και κερδοσκοπικές εταιρείες, κινείται στην λογική κόστους-κέρδους, στηρίζεται στην λογική όποιος έχει παράδες μπορεί να γιατρευτεί και όποιος δεν έχει μπορεί να …πεθάνει. Πρέπει να μας βρει όλους απέναντι»!