ΚΚΕ Θάσου: Η απαράδεκτη κατάσταση με το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης αποδεικνύει ότι δεν είναι «αμέλεια»

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης της Καλλιράχης για το Αγροτικό Ιατρείο, αλλά και για το Κέντρο Υγείας Πρίνου

Ανακοίνωση για το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης Θάσου εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Καλλιράχης Θάσου του ΚΚΕ, ζητώντας άμεσα διορισμό γιατρού, ενώ κάνει αναφορά και στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πρίνου.

Η ανακοίνωση της ΚΟΒ Καλλιράχης Θάσου

Για άλλη μια φορά από τις 18 Ιουλίου και μέσα στην τουριστική περίοδο, το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης παραμένει κλειστό λόγο μη «έγκαιρη προκήρυξης» θέσης από το υπουργείο υγείας και ενώ υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι για τη θέση γιατροί. Έτσι οι κάτοικοι μιας ολόκληρης περιοχής, μαζί με τους τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους, στερούνται στοιχειώδεις και αναγκαίες υπηρεσίες υγείας. Την ίδια ώρα ακόμη και η μετακίνηση με το ΚΤΕΛ είναι απαγορευτική, αφού το ένα δρομολόγιο στις 07:15 το πρωί από την Καλλιράχη και επιστροφή 15:15 από τον Πρίνο επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να καταξοδεύονται σε ιδιώτες γιατρούς οι κάτοικοι της Καλλιράχης.

Για αυτήν την εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας με την συνεχή υποστελέχωση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το ΚΚΕ έχει ενημερώσει επανειλημμένα τους υπουργούς Υγείας όλων των κυβερνήσεων με ερωτήσεις στη βουλή, όπως και με παρεμβάσεις τους οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Θάσου και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Έγιναν κινητοποιήσεις σωματείων και φορέων, τόσο για προσλήψεις προσωπικού, όσο και για την δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύση στελεχώνοντας το κέντρο υγείας με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα οι αγροτικοί γιατροί, αντί να βρίσκονται καθημερινά στα αγροτικά ιατρεία ώστε να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες, να πηγαίνουν μια -το πολύ δυο φορές- την εβδομάδα, αφού τις άλλες μέρες πηγαίνουν για να καλύψουν άλλες ανάγκες στο Κέντρο Υγείας.

Η απαράδεκτη κατάσταση με το Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης αποδεικνύει ότι δεν είναι «αμέλεια», αλλά συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, που θεωρεί την υγεία ατομική ευθύνη του καθενός μας, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους. Οι πρώτες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για επαναθεμελίωση του ΕΣΥ, για το νέο υγειονομικό χάρτη και το νέο μοντέλο διοίκησης των νοσοκομείων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή. Στο αντιλαϊκό της πρόγραμμα η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να έχει την στήριξη της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι θα βρίσκει παντού μπροστά της το λαό και τους αγώνες του, με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στην πρώτη γραμμή.

Τώρα είναι η ώρα, συλλογικά και οργανωμένα, με την πάλη μας, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νεολαία, να βάλουμε περισσότερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που οδηγεί στην περαιτέρω μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα, που υπολογίζει ως κόστος την προστασία της Υγείας του λαού και ταυτόχρονα πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

  • Απαιτούμε άμεσα διορισμό γιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο Καλλιράχης όλες τις ημέρες της εβδομάδας
  • Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό
  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός στους νεφροπαθείς και στους βαριά πάσχοντες ασθενείς, να δημιουργηθεί μονάδα αιμοκάθαρσης και φαρμακείο ΕΟΠΥΥ, δωρεάν υγεία, πρόνοια, για την λαϊκή οικογένεια