Έκκληση για εθελοντές στο νέο καταφύγιο αδέσποτων στο Μυρτόφυτο Καβάλας. Υπάρχει ανάγκη και για σπιτάκια σκύλων

Ήδη το καταφύγιο αριθμεί γύρω στα 80 σκυλάκια που περιμένουν σίτιση, κτηνιατρική μέριμνα, υιοθεσία και ένα σπιτικό για το υπόλοιπο της ζωής τους

Σε αναζήτηση εθελοντών είναι οι υπεύθυνοι του νέου καταφυγίου αδέσποτων σκύλων “A Hug for Strays” που ξεκινά με ιδιωτική πρωτοβουλία στο Μυρτόφυτο Καβάλας [διαβάστε εδώ και εδώ].

Συγκεκριμένα, χρειάζονται επειγόντως πολλά χέρια με σκοπό να βοηθήσουν στις πολλαπλές εργασίες για το στήσιμο του καταφυγίου και είναι εξαιρετικά επείγουσα η ανάγκη και λόγω καιρού εργασίες όπως:

  • σταθεροποίηση σκιάστρων λόγω αέρα
  • κατασκευή παλετόσπιτων
  • εργασίες γενικού καθαρισμού κτήματος
  • κατασκευή κουβούκλιου για την προστασία των τροφών
  • μεταφορά από προηγούμενο χώρο-ενδιαίτημα των αδεσποτάκων, των σκυλόσπιτων και επανασυρμολόγηση στο νέο κτήμα

Χρειάζονται τεχνικοί-εθελοντές (ξυλουργοί που «πιάνουν» τα χέρια τους) που θέλουν να διαθέσουν μερικές ώρες το απόγευμα σε συνεννόηση με τις υπεύθυνες του καταφυγίου [μήνυμα στο messenger εδώ].

Επίσης, χρειάζονται εθελοντές με αγροτικά οχήματα που να μπορούν να βοηθήσουν σε ό,τι νομίζουν σχετικά με τις μεταφορές, όποτε και όταν μπορούν κατανοώντας ότι η εποχή είναι δύσκολη και κουραστική για όλους.

Αν μπορούν εθελοντές να κατασκευάσουν –στον δικό τους χώρο με δικά τους υλικά- και να προσφέρουν σκυλόσπιτα, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Επίσης μπορεί κάποιος να δωρίσει καινούργια ή μεταχειρισμένα σκυλόσπιτα, είναι καλοδεχούμενα, όπως και ξύλινα ή μεταλλικά αποθηκάκια τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία των τροφών.

Όλα αυτά είναι επείγοντα και απαραίτητα για την καλή διαβίωση των τετράποδων φίλων. Ήδη το καταφύγιο αριθμεί γύρω στα 80 σκυλάκια στον χώρο του που περιμένουν σίτιση, καθαριότητα, ευζωία, ενασχόληση, παιχνίδι, κτηνιατρική μέριμνα, υιοθεσία και ένα σπιτικό για το υπόλοιπο της ζωής τους.

«Παρακαλούμε βοηθήστε και κοινοποιείστε, στείλτε το άρθρο μέσω messenger σε φίλους σας, φιλόζωους καταστηματάρχες, ξυλουργούς, σιδεράδες και άτομα που “πιάνουν” τα χέρια τους», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι διαχειρίστριες του καταφυγίου Αλίκη Τσοκαταρίδου και Εύα Κακατίδου.