Αντιπεριφέρεια Καβάλας: Επιπλέον 140.000 ευρώ για την αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε δήμους της ΠΕ Καβάλας

Το σχετικό κονδύλι αυξήθηκε από τις 55.000 στις 195.000 ευρώ και τα χρήματα θα κατευθυνθούν στις ΔΕ των Δήμων Παγγαίου, Νέστου και Θάσου

Πρόσθετη δαπάνη ύψους 140.000 ευρώ, που αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και έκτακτων αναγκών σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το υπόλοιπο του έτους 2023, εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής (11/8) της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η τροποποίηση τού αρχικού προϋπολογισμού για το εν λόγω κονδύλι, το οποίο από τις 55.000 ευρώ ανέρχεται πλέον στις 195.000 ευρώ.

Η αύξηση τού ποσού έγινε μετά από την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου να κηρυχθούν περιοχές της Π.Ε. Καβάλας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των καταστροφών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Οι περιοχές στις οποίες θα κατευθυνθούν χρήματα από το παραπάνω κονδύλι είναι οι Δημοτικές Ενότητες Ελευθερών, Ορφανού, Ελευθερούπολης και Νέας Περάμου του δήμου Παγγαίου, οι Δημοτικές Ενότητες Κεραμωτής, Νέας Καρυάς, Χρυσοχωρίου και Χρυσούπολης του δήμου Νέστου, καθώς και όλος ο δήμος Θάσου.

Θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης ζημιών, ενώ – με δεδομένη την έγκριση του επιπρόσθετου ποσού – σε περίπτωση φυσικών καταστροφών μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πραγματοποίησης των απαιτούμενων παρεμβάσεων αποκατάστασης από ήδη εγκεκριμένο κονδύλι.

Η διοίκηση της ΠΕ Καβάλας αποδίδει την δέουσα σημασία στην πληρέστερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών,  επιτυγχάνοντας κάθε φορά στην πράξη το μέγιστο στην αποκατάσταση των ζημιών που αυτές προκαλούν.

(Δελτίο Τύπου)