Τρίτη παρέμβαση της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου, αυτήν τη φορά στον Αη Γιάννη

«Δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας»: Η ανακοίνωση της Κίνησης μετά τη νέα δράση του Σαββάτου

Τρίτη παρέμβαση της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, αυτήν τη φορά στην παραλία του Αη Γιάννη,  στην οποία σημειώνουν ότι εκτός των άλλων, «δεν υπήρχε απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος σημειωτέον περικλείεται από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 3η παρέμβαση της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου στην παραλία του Αη Γιάννη, όπου δραστηριοποιείται ξενοδοχείο βουλγαρικών συμφερόντων, το οποίο έχει περικλείσει την παραλία, «πουλάει» μέσω της ιστοσελίδας του «ιδιωτική» παραλία και για το οποίο υπήρχαν καταγγελίες ότι δεν υπήρχε απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος σημειωτέον περικλείεται από την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου.

Με τη συμμετοχή δεκάδων μελών της Κίνησης, διεκδικήσαμε και πετύχαμε το δικαίωμα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης πρόσβασης στην παραλία και κάναμε ευρέως γνωστό ότι, βάσει Συντάγματος, δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ιδιωτικές παραλίες στη χώρα μας. Η κατάληξη ήταν να απολαύσουμε το μπάνιο μας στα κρυστάλλινα νερά του όρμου του Αη Γιάννη.

Καλούμε τους μόνιμους κατοίκους επισκέπτες του νησιού να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην πρόσβαση στις παραλίες, παρά τα οποια εμπόδια θέτουν οι «παραλιάρχες» και να συμμετέχουν ενεργά στις συναντήσεις και δράσεις της Κίνησης Ελεύθερης Παραλίας Θάσου.