Καβάλα: Εικόνες-σοκ μέσα από σπίτι όπου ζούσαν πάνω από 50 αδέσποτα σε άθλιες συνθήκες [φωτογραφίες]

Μια υγειονομική «βόμβα» στο χωριό της Αυλής: «Βουνά» από περιττώματα και υπολείμματα τροφών, νεκρά ανάμεσα σε ζωντανά και υποσιτισμένα - Έκκληση φιλόζωων για φιλοξενία των ζώων - Η γυναίκα που τα μάζευε έχει οδηγηθεί στη φυλακή

Μία γυναίκα περίπου 65 ετών, πρώην δικηγόρος Καβάλας, ζούσε μόνιμα στην Αυλή του Δήμου Παγγαίου Καβάλας και είχε μετατρέψει το σπίτι της σε χώρο «φιλοξενίας» αδέσποτων ζώων, ωστόσο υπό συνθήκες άθλιες.

Η εν λόγω φιλόζωη ήταν γνωστή στους περιοίκους, αφού «μάζευε» αδέσποτα ζώα -κυρίως γάτες- της περιοχής και όχι μόνον, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που της «φόρτωναν» είτε δικά τους δεσποζόμενα που δεν ήθελαν πλέον την ευθύνη τους είτε αδέσποτα που έβρισκαν από εδώ και από εκεί…

Ωστόσο, η μεγάλη αγάπη αυτής της γυναίκας για τα ζώα δεν ήταν αρκετή, αφού η οικονομική της κατάσταση δεν της επέτρεπε να παρέχει τις υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής όχι μόνον στα ζώα, αλλά ούτε καν στον ίδιο της τον εαυτό!

Προ λίγων ημερών, η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού εις βάρος της εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις που σχετίζονταν με το επάγγελμά της και έτσι η κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της βγήκε στο «φως», με εικόνες που προκαλούν σοκ!

Φιλόζωοι της περιοχής κάνουν έκκληση μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε όσους έχουν δώσει κατά καιρούς ζώα στην εν λόγω κυρία, να επικοινωνήσουν για να βρεθεί μια λύση. Σημειώνεται ότι εντός του σπιτιού βρέθηκαν πάνω από 50 μικρά ζώα, κυρίως γάτες, σε άθλια κατάσταση, υποσιτισμένα και αρκετά ήδη νεκρά!

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους: