Ο Δήμος Καβάλας αναλαμβάνει δωρεάν την αποτέφρωση των ζώων συντροφιάς

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ζώων αναλαμβάνει την αξιοπρεπή διαχείριση μιας οδυνηρής, αλλά αναπόφευκτης, κατάστασης για όσους έχουν ζωάκια - Δήλωση Μουμτσάκη

Δυστυχώς, κάποια στιγμή, για κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου έρχεται η δύσκολη στιγμή να αποχωριστεί τον πιστό του σύντροφο, είτε πρόκειται για σκύλο είτε για γάτα και, όταν γίνει αυτό, πολλοί είναι εκείνοι που δεν δύνανται να διαχειριστούν το «μετά», σε ό,τι έχει να κάνει με την ταφή.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Ζώων του Δήμου Καβάλας αναλαμβάνει πλέον δωρεάν την αποτέφρωση ζώων συντροφιάς για όσους αδυνατούν, ενώ η ίδια υπηρεσία αφορά και σε νεκρά ζώα, αδέσποτα ή όχι, που μπορεί να βρεθούν εντός των ορίων του Δήμου.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης δήλωσε σχετικά:

«Ο κύκλος της ζωής, δυστυχώς, περιλαμβάνει και το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου. Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να ζήσουμε την αγάπη ενός σκύλου, μιας γάτας, πιστεύουμε ότι ο πόνος του θανάτου αγαπημένου ζώου είναι μεγάλος, σαν να χάνεις κοντινό σου άνθρωπο.

Όταν έρθει εκείνη η ώρα απαιτείται να δείξουμε τον δέοντα σεβασμό και να μην παρατήσουμε το νεκρό ζώο μας στον κάδο απορριμμάτων ή στην άκρη του δρόμου.

Είναι τυχεροί όσοι έχουν δική τους έκταση γης και μπορούν να θάψουν το ζωάκι τους. Για τους υπόλοιπους, ο Δήμος Καβάλας αναλαμβάνει δωρεάν την αποτέφρωσή τους».

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς στο το τηλέφωνο: 2513500371 (σε ημέρες και ώρες εργάσιμες).

Επίσης, στο ίδιο τηλέφωνο μπορούν να απευθύνονται και όσοι βρίσκουν νεκρά ζώα αδέσποτα ή όχι.