Θεσσαλία: 13 Δήμοι που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα χρειάζονται τη βοήθειά μας. Εμφιαλωμένα νερά συγκεντρώνει ο Δήμος Καβάλας

Νεότερη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ σχετικά με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς του πλημμυροπαθείς - Μέχρι πότε και πού θα συγκεντρώνονται τα εμφιαλωμένα νερά

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, όπως είχε ανακοινωθεί λίγες μέρες πριν, ο Δήμος Καβάλας θα ξεκινούσε τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, ωστόσο η δράση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας [ΚΕΔΕ], αφού οι δήμοι της Κεντρικής Ελλάδας που έχουν «χτυπηθεί» είχαν δηλώσει «αδυναμία» διαχείρισης της όποιας βοήθειας [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Μια μέρα μετά, η Δημοτική επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, γνωστοποιώντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια τελικά θα συγκεντρωθεί και θα αποσταλεί, πάντα σε συνεννόηση με τη Διοίκηση της ΚΕΔΕ, ωστόσο αυτή θα αφορά ΜΟΝΟ σε ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της νεότερης ανακοίνωσης του Δήμου Καβάλας:

«Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), παρακολουθεί στενά την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της προηγούμενης εβδομάδας, και είναι για μία ακόμη φορά έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμπατριωτών μας, οι οποίοι, μέσα σε λίγες ώρες, έχασαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σε νεότερη επικοινωνία με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία με την κωδική ονομασία “Daniel”, προσδιορίστηκαν επακριβώς οι ανάγκες της τρέχουσας περιόδου τόσο για κατοίκους των 13 Δήμων που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα (Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας, Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων, Νότιου Πηλίου, Αλμυρού, Ζαγοράς Μουρεσίου, Λάρισας, Τεμπών, Φαρσάλων, Βόλου), όσο και για την απάντληση των υδάτων από τους πλημμυρισμένους οικισμούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου Καβάλας, από τις 9 σήμερα το πρωί (12/9) έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 (Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 14:00), και θα αφορά ΜΟΝΟ την προμήθεια ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ.

Προς το παρόν, δεν ζητήθηκε η παροχή άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ή διαφορών υλικών και αντικειμένων.

Αν αλλάξουν τα δεδομένα και κριθεί σκόπιμη η αποστολή επιπλέον βοήθειας, ο Δήμος Καβάλας θα επανέλθει με την έκδοση νέας ανακοίνωσης. Ο Δήμος Καβάλας ζητά την κατανόηση πολιτών, εκπροσώπων συλλόγων και επιχειρήσεων, για την όποια ταλαιπωρία προκάλεσε το πρωί της Δευτέρας με την προσωρινή αναβολή της αυθόρμητης προσπάθειας ενίσχυσης των πλημμυροπαθών, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό ο χρόνος για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, συναρτάται άμεσα με τη δυνατότητα διαχείρισης της από τις ομάδες εθελοντών στη Θεσσαλία».