Μυρτόφυρο Καβάλας: Μια ιδιωτική πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που χρειάζεται την «αγκαλιά» σας

"A Hug for Strays": Έκκληση για στήριξη σε ένα φιλόδοξο και συνάμα συγκινητικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στη φιλοξενία περίπου 200 αδέσποτων ζώων-Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Εδώ και λίγο καιρό «άνοιξε» στο Μυρτόφυτο του Δήμου Παγγαίου στην Καβάλα μια μεγάλη αγκαλιά για τα αδέσποτα. Η Αλίκη Τσοκαταρίδου και η Εύα Κακατίδου ξεκίνησαν το “Hug for Strays“, ένα φιλόδοξο και συνάμα συγκινητικό σχέδιο το οποίο στοχεύει στη φιλοξενία περίπου 200 αδέσποτων ζώων.

Σε αυτήν τη φάση εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία των ξεχωριστών χώρων των τετράποδων φίλων στο νέο κτήμα, όμως τα καιρικά φαινόμενα και ο επερχόμενος χειμώνας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για καθυστερήσεις.

Ο δε χώρος είναι ήδη επισκέψιμος και μπορούν, επίσης, οι ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν επίσημα ένα σκυλάκι.

«Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα, τα απομακρύνουμε από τους εχθρικούς επικίνδυνους δρόμους, προσφέρουμε φιλοξενία, σίτιση, θεραπείες, κτηνιατρική φροντίδα και πάνω από όλα ψάχνουμε και τους βρίσκουμε επίσημες υιοθεσίες, ώστε να ολοκληρώνεται με αίσο τέλος η προσπάθεια όλων μας. Η εμπειρία μας άνω των 15 ετών στην κοινωνική αυτή προσφορά, μας κάνει να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε σταθερά και σε αμείωτο βαθμό… Ελληνικές οικογένειες και από το εξωτερικό είναι ήδη φίλοι μας και έχουν εντάξει ως ισότιμα μέλη σκυλάκια που διασώσαμε… Οι φωτογραφίες και τα βιντεάκια που μας στέλνουν μας δίνουν δύναμη και χαρίζουν ελπίδα», αναφέρουν τα μέλη που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία.

Ωστόσο, για να πιάσει τόπο η πρωτοβουλία απαιτείται η αγκαλιά όλων, ήτοι εθελοντές για βοήθεια, αυτοκίνητα για μεταφορές βαρέων αντικειμένων, καθώς και συγκεκριμένα υλικά τα οποία περιγράφονται παρακάτω:

  • τσιμέντα-άμμος
  • panels οροφής-ξυλεία για την κατασκευή σκυλόσπιτων και μεταλλικοί σύνδεσμοι
  • χοντρά μεταλλικά πλέγματα (5Χ2μέτρα)
  • τετράγωνες πλάκες πεζοδρομίων
  • μεταλλικό ή ξύλινο αποθηκάκι για την αποθήκευση των τροφών
  • δέντρα (πλατανομουριές) από φυτώρια για φύτευση αυτήν την εποχή, ώστε σταδιακά να παρέχουμε σκίαση στο κτήμα για τα αδεσποτάκια
  • crates, μεταλλικά κλουβιά περιορισμού μετά από στειρώσεις ή θεραπείες (έστω και μεταχειρισμένα)
  • ράφια dexion-νεροχύτης κήπου για την καθαριότητα σκευών σίτισης
  • κάδοι για νερό (πλαστικοί ή μεταλλικοί) και λάστιχα ποτίσματος

Όσοι φίλοι/φίλες ιδιοκτήτες εταιριών ή ιδιώτες επιθυμούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται άμεσα να επικοινωνήσουν με τη σελίδα HugForStrays εδώ και στο Facebook εδώ.

Οι δωρητές θα ανακοινώνονται σε σχετική ανάρτηση.