Εκλογές στην Καβάλα: Γεμάτα καφέ, εστιατόρια και… παραλίες, άδειες οι κάλπες!

Στο 10% πανελλαδικά η συμμετοχή μέχρι λίγο πριν το μεσημέρι

Κίνηση αυξημένη παρατηρείται από το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023 στην πόλη της Καβάλας. Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές για μια θέση σε ένα από τα πάρκινγκ του κέντρου, τα καφέ και τα εστιατόρια είναι «γεμάτα», η συνοικία της Παναγίας «σφύζει» από τουρίστες, κυρίως Τούρκους, που έχουν κατακλύσει τα ταβερνάκια και τα καφέ της παλιάς πόλης, ενώ εκατοντάδες προτίμησαν τις παραλίες της Καλαμίτσας, της Ραψάνης και του Περιγιαλίου για μια φθινοπωρινή βουτιά!

Ο καλός καιρός «έστειλε» τους Καβαλιώτες στην εστίαση και τις βόλτες, αλλά όχι στις κάλπες, αφού μέχρι τις 14:00 περίπου μετά το μεσημέρι, η συμμετοχή των πολιτών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… απογοητευτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KAVALA POST από 15 περίπου Εκλογικά Τμήματα της πόλης της Καβάλας με μέσον όρο εγγεγραμμένων περίπου 500 ψηφοφόρους το καθένα, είχαν ψηφίσει κάτι παραπάνω από… 100!

Χαρακτηριστικό είναι ότι και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο 10,7% έχει διαμορφωθεί μέχρι και τις 11:30 το ποσοστό συμμετοχής των εκλογέων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, έναντι 13,8% το αντίστοιχο διάστημα την περασμένη Κυριακή.