Το ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

Κλιμάκιο της ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ δήλωσε τη στήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Μίωρη στάση εργασίας από τις 08:00 και μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2023 οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Οι υγειονομικοί αντιδρούν στη μεγάλη υποστελέχωση του ΕΣΥ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας που έχει χτυπήσει «κόκκινο». Η κούραση στο προσωπικό οδηγεί ακόμη και σε παραιτήσεις.

Επίσης, διεκδικούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ, αλλά και τα χρωστούμενα από τις ημέρες της πανδημίας, ρεπό και άδειες. Στην πλειοψηφία τους, μάλιστα, τα χρωστούμενα ρεπό ξεπερνούν τις 100 ημέρες και οι χρωστούμενες άδειες τις 20 ημέρες.

Στη συγκέντρωση τον λόγο πήραν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, της ΠΟΕΔΗΝ, της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, του Ιατρικού Συλλόγου, του Συλλόγου ΑμεΑ κ.α. Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο δήμαρχος Καβάλας.

Στο πλευρό των υγειονομικών βρέθηκε αντιπροσωπεία των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, Οικοδόμων Καβάλας, Επισιτισμού – Τουρισμού Καβάλας και Θάσου, Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Συνταξιούχων ΙΚΑ και Δημόσιου.

Τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία εξέφρασαν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των υγειονομικών. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα να υπάρχει ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους, «σε κόντρα με την πολιτική που τη μετατρέπει σε εμπόρευμα και οδηγεί στην υποστελέχωση των δημοσίων νοσοκομείων». Κάλεσαν, επίσης, σε κλιμάκωση του αγώνα, σε παλλαϊκή κινητοποίηση για το κρίσιμο ζήτημα της υγείας του λαού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης κλιμάκιο της ΤΟ Καβάλας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Κουκούλα, που, μιλώντας στους εργαζόμενους, δήλωσε τη στήριξη του κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους και στην ανάγκη να βρεθεί ο αγώνας τους σε κοινό μέτωπο με τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, σε σύγκρουση με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που έχουν την ευθύνη για τα τεράστια κενά και την εγκατάλειψη, «που παραδίδουν την Υγεία σα λάφυρο για τα καπιταλιστικά κέρδη».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και δήλωσε τη στήριξή του ο Χρήστος Ποτόλιας, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».