Καβάλα: «Ασφυξία» γύρω από το Νοσοκομείο. Ασθενείς και συνοδοί παρκάρουν ακόμα και μέσα στο… δάσος! [φωτογραφίες]

Εικόνες και καταστάσεις που δεν αρμόζουν σε ένα «μεγάλο» Ίδρυμα που φιλοδοξεί να γίνει περιφερειακό - Και ο χειμώνας είναι μπροστά μας...

Όχι ότι η κατάσταση με τις θέσεις πάρκινγκ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ήταν ποτέ ιδιαίτερα καλή για όσους θέλουν να προσεγγίσουν το Ίδρυμα για κάποια εξέταση, ραντεβού ή, ακόμα χειρότερα, επείγον περιστατικό, ωστόσο το τελευταίο διάστημα, η κατάσταση φαίνεται να έχει… «ξεφύγει»!

Προ ημερών, η Διοίκηση του ΓΝΚ έλαβε την απόφαση να τοποθετήσει «κολονάκια» [εύκαμπτους πλαστικούς οδοδείκτες] στους δρόμους περιφερειακά του κεντρικού κτιρίου, με αποτέλεσμα οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης να έχουν μειωθεί δραστικά. Αυτό «στέλνει» αναγκαστικά τους πολίτες «εκτός» του οικοπέδου του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα πλέον να φτάνουν… «μέσα» στο δάσος του Αγίου Σίλα.

Άλλωστε, οι κεντρικοί δρόμοι ήταν ούτως ή άλλως «κατειλημμένοι» από αυτοκίνητα, απλά τώρα έχουν δημιουργηθεί και αυτοσχέδια «πάρκινγκ» που φτάνουν μέχρι και το ξενοδοχείο Philoxenia και ακόμη πιο ψηλά, στον δρόμο προς το 5ο Λύκειο Καβάλας και το… ύψωμα Βασιλάκη!

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αχιλλέας Γερόπουλος υπερασπίστηκε την απόφαση της Διοίκησης να περιορίσει τις θέσεις στάθμευσης εντός του ΓΝΚ, δηλώνοντας πως «πάνω από την όποια ταλαιπωρία είναι το κοινό καλό και η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής» [διαβάστε την πλήρη δήλωσή του πατώντας εδώ], ωστόσο η εικόνα ηλικιωμένων ανθρώπων που διασχίζουν εκατοντάδες μέτρα σε «στενούς» και επικίνδυνους δρόμους δίχως πεζοδρόμια για την περίθαλψή τους, δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε τραβήχτηκαν ένα ηλιόλουστο πρωινό σαν αυτά που διανύουμε εδώ και καιρό, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο χειμώνας [και τα κρύα και οι βροχές και οι… παγωνιές] είναι μπροστά μας και αυτές οι αναγκαστικές «εκδρομές» στη φύση για μια θέση στάθμευσης θα σταματήσουν να είναι και τόσο «ευχάριστες».

Επιπλέον, τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι όλα τα πεζοδρόμια γύρω από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου είναι «καλυμμένα» από αυτοκίνητα, με τους διαδρόμους τυφλών να έχουν πλέον γίνει «σήμανση» για το παρκάρισμα των οχημάτων!

Τέλος, όλοι θα πρέπει να σκεφτούν ότι η λύση της συγκοινωνίας ή ακόμα και του ΤΑΧΙ μπορεί -θεωρητικά πάντοτε- να ισχύει για τους κατοίκους της πόλης της Καβάλας, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για τους κατοίκους της περιφέρειας του νομού, ούτε ακόμη-ακόμη για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το Νοσοκομείο από όμορες περιοχές.

Και το δικό μας Νοσοκομείο θέλει να γίνει και… περιφερειακό!