Δύο λεωφορεία για την Αθήνα, για τη χειροτονία του π. Παύλου Κίτσου

Δωρεάν οργανωμένη μετακίνηση για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών

Οπως είναι ήδη γνωστό, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην τελευταία συνεδρίαση της, προεβίβασε τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη π. Παύλο Κίτσο, κληρικό και ιεροκήρυκα επί τριακονταετία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στον τρίτο και ανώτατο βαθμό της ιερωσύνης, εκλέγοντάς τον στην θέση του βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τον τίτλο της Επισκοπής Θεσπιών.

Το γεγονός περιποιεί, ασφαλώς, μεγάλη τιμή για την τοπική μας Εκκλησία όπως και για την τοπική κοινωνία της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής του Νέστου, των Φιλίππων και της Θάσου.

Ο εψηφισμένος νέος Επίσκοπος της Εκκλησίας μας, πέραν του ότι έλκει την καταγωγή του από την περιοχή μας, στα τριάντα περίπου χρόνια της ιερατικής του διακονίας στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου υπηρέτησε με θυσιαστική αγάπη και ένθεο ζήλο τις ανάγκες του κηρυκτικού, πνευματικού, φιλανθρωπικού και ιεραποστολικού έργου, προσέτρεχε στις ανάγκες των χριστιανών μας, ώστε να απολαμβάνει της αγάπης και της εκτιμήσεως όλων.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, κατέλειπε φήμη εναρέτου και ικανωτάτου κληρικού-εργάτου στον «αμπελώνα του Χριστού» με πλούσια δράση και ενεργητική παρουσία σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής αποστολής του.

Γι΄ αυτό και στην ξεχωριστή αυτή στιγμή της ζωής του προστρέχουμε όλοι κοντά του και συμμετέχουμε στην χαρά του με την εκδήλωση της αγάπης μας προς αυτόν αλλά και της στηρίξεως μας στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, ημέρα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η χειροτονία του σε επίσκοπο από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου, στην οποία μπορεί να συμμετέχει και να παρακολουθήσει από κοντά όποιος το επιθυμεί.

Για τον λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη μαζί με τον Δήμο της Καβάλας και την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» θα διευκολύνουν την μετακίνηση των συμπολιτών μας, διαθέτοντας δωρεάν 2 λεωφορεία για την οργανωμένη και ομαδική μετάβαση στην Αθήνα, ώστε η Πόλη και η περιοχή μας να έχουν την δική τους παρουσία στο σημαντικό αυτό εκκλησιαστικό γεγονός.

Οι Δηλώσεις Συμμετοχής όσων το επιθυμούν εξεκίνησαν και θα γίνονται καθημερινά στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (επί της οδού Παλαιολόγου, αριθμ. τηλεφ. 2510227110) και έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις της διαθεσιμότητας των δύο λεωφορείων.

-Αναχώρηση των λεωφορείων από τον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας το βράδυ της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 8 το βράδυ.