Και εγένετο Δίκτυο Εθελοντών Φιλόζωων Δήμου Καβάλας

«Στήριξε τη φιλοζωική του τόπου σου και δίδαξε στα παιδιά σου να σέβονται κάθε είδος ζωής»: Το μήνυμα του Δικτύου και οι στόχοι του

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Καβάλας με φιλόζωους εθελοντές δημότες, δημιουργήθηκε ένα επίσημο Δίκτυο Εθελοντών Φιλόζωων του Δήμου, με σκοπό την αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν στα αδέσποτα ζώα.

Ενδεικτικοί στόχοι του Δικτύου είναι η χαρτογράφηση και συλλογή/ανταλλαγή πληροφοριών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ο καθορισμός σημείων σίτισης και πότισής τους εντός του ιστού της πόλης, οι μεθοδευμένες και οργανωμένες στειρώσεις κατά προτεραιότητα, η προώθηση της φιλοζωίας και η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των δημοτών.

«Απέχουμε πολλά βήματα προκειμένου να φτάσουμε σε ένα ιδανικό σημείο για την προστασία των αδέσποτων και μη ζώων. Χρειάζεται να εστιάσουμε στην πληρέστερη πληροφόρηση και ενεργοποίηση του κοινού, η οποία αυτήν τη στιγμή δεν είναι επαρκής. Για αυτό, θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις του Δικτύου, καθώς και λοιπές σχετικές δραστηριότητες. Εάν αγαπάς τα ζώα, στήριξε τη φιλοζωική του τόπου σου και δίδαξε στα παιδιά σου να σέβονται και να αγαπούν κάθε είδος ζωής», αναφέρουν τα μέλη του Δικτύου στο μήνυμά τους.