Καβάλα/1ο Adopt Festival: Μια εκδήλωση με πρωταγωνιστές τα ζώα αλλά με σημείο αναφοράς τους ανθρώπους [φωτογραφίες]

Πολύς κόσμος στη δράση του Δήμου Καβάλας και του Δικτύου Φιλόζωων για την προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς που φιλοξενούνται στο καταφύγιο και στο κυνοκομείο του Δήμου

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μία νέα πραγματικότητα σε εκατοντάδες ζώα που καθημερινά υποφέρουν» και τη συμμετοχή πολλών πολιτών όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 το πρώτο Adopt Festival του Δήμου Καβάλας και του Δικτύου Φιλόζωων Δήμου Καβάλας, στο πάρκο Φαλήρου.

Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συγχαίροντας όλους όσοι συνέδραμαν για να περάσει το μήνυμα της υπεύθυνης υιοθεσίας ζώων συντροφιάς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι και ο Δήμος Καβάλας έχει κάνει πολλά βήματα στο θέμα των αδέσποτων, στοχεύοντας ακόμη ψηλότερα.

Η εν λόγω ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν των τετράποδων φίλων περιελάμβανε διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως Pet Shop Corners (γνωριμία με τους επαγγελματίες της πόλης), Face Painting, Kissing Booth (συνάντηση με σκυλιά του καταφυγίου) και διαγωνισμό καλύτερης φωτογραφίας Dog and Cat Photo Booth, καθώς και ειδικές ομιλίες για τα οφέλη της εκπαίδευσης ενός σκύλου στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής του και τη σπουδαιότητα της πρόληψης και παρακολούθησης του κατοικιδίου μας, γύρω από την εμφάνιση συμπτωμάτων τα οποία δείχνουν πιθανό πρόβλημα υγείας.

Στόχος της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προώθηση των υπεύθυνων υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται στο καταφύγιο και στο κυνοκομείο του Δήμου Καβάλας.

«Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Δικτύου Φιλόζωων Δήμου Καβάλας για την άψογη διοργάνωση, τους επαγγελματίες της πόλης μας που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καβάλας. Η σημερινή δράση αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας τα προβλήματα των τετράποδων φίλων μας. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες και από τον Δήμαρχο Καβάλας, οι εργασίες κατασκευής του νέου κυνοκομείου στο αγρόκτημα του Ζυγού είναι σε εξέλιξη, ενώ μέσα σε 15 μήνες, από τον Ιανουάριο του 2023 έως τις 31 Μαρτίου του 2024, πραγματοποιήθηκαν 235 εμβολιασμοί, 191 περιθάλψεις, 179 στειρώσεις και δεκάδες περισυλλογές σκυλιών και γατιών, ενώ εντός της φετινής χρονιάς θα προμηθευτούμε ειδικό όχημα μεταφοράς ζώων συντροφιάς. Πιστεύω ότι το ίδιο καλή θα είναι το επόμενο χρονικό διάστημα και η εικόνα για τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων. Όλα είναι στο χέρι μας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος αδέσποτων ζώων και Δημοτικής Αστυνομίας, Χρήστος Τσιτσιλικάκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού, Κώστας Χατζηαναστασίου, Τεχνικών Έργων, Αλέξης Γούλας, η υπεύθυνη της εκδήλωσης εκ μέρους του Δικτύου Φιλόζωων Δήμου Καβάλας, Γκλόρια Μισσιριάν, η πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Γιώργος Μουμτζής.

*Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης