Καβάλα: Ένας δρόμος στρωμένος με… λουλούδια [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκε η εκτέλεση του έργου «ΣΒΑΚ: Ανανεώσεις-Αναβαθμίσεις-Διαμορφώσεις Χώρων Πρασίνου Δήμου Καβάλας έτους 2023» στην οδό Ερυθρού Σταυρού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης των χώρων πρασίνου στην κεντρική νησίδα της οδού Ερυθρού Σταυρού, από το ύψος του πάρκινγκ «Ροδόπη» μέχρι τον κόμβο Φαλήρου, με ευθύνη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καβάλας.

«Το αποτέλεσμα από την παρέμβαση των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου στη νησίδα της Ερυθρού Σταυρού, είναι εντυπωσιακό. Νομίζω ότι έχει αλλάξει η εικόνα της περιοχής. Αντίστοιχες παρεμβάσεις, με εντολή του Δημάρχου, θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλα σημεία της πόλης», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, Κυριάκος Σταυρίδης.

Περιγραφή έργου

Οι παρεμβάσεις αναβάθμισαν την αισθητική αξία της συγκεκριμένης νησίδας, η οποία έχει μήκος 550 μέτρα και πλάτος ένα μέτρο και βελτίωσαν τις υποδομές της (αρδευτικό δίκτυο).

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν

Χωματουργικά

  • χωματουργικές εργασίες (πλήρωση νησίδων με φυτική γη-ενσωμάτωση βελτιωτικών εδάφους – εκσκαφή και επαναπλήρωση τάφρων για υπόγεια τοποθέτηση αρδευτικού δικτύου)
  • το κόψιμο-εκρίζωση των υπαρχόντων θάμνων μπορντούρας

Φυτικό υλικό-αρδευτικά

  • προμήθεια και τοποθέτηση (φύτευση) φυτικού υλικού
  • εγκατάσταση εν νέου αυτοματοποιημένου αρδευτικού δικτύου (υπόγειου και επιφανειακού ανά περίπτωση), διότι το παλαιό είχε καταστεί μη λειτουργικό

Προϋπολογισμός: 37.182,53 ευρώ