Έτσι θα γιορτάσει η Καβάλα την Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης

Απόδοση τιμών από την ΧΧΤΘΜ, επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

– Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Νοεμβρίου 2023, ημέρας εορτασμού της επετείου Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου.

– Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
10:05 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.
10:15 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Αρετή Κώτση, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων.
10:45 Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τους βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τον  Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τα πολιτικά κόμματα, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
– Τήρηση ενός Λεπτού Σιγή στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων.
– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Πέρας Τελετής.
16:40 Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.