Θόδωρος Μουριάδης: Να ξαναδώσουμε στις κακοποιημένες γυναίκες την αυτοπεποίθησή τους για αυτοδιάθεση

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου)

«Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχτηκε ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, προκειμένου να αναδειχθεί ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, καθώς και για να θυμίζει την φρικτή δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Δυστυχώς, καθημερινά, τα δελτία ειδήσεων περιλαμβάνουν περιστατικά γυναικοκτονιών, βιασμών και μείωσης της προσωπικότητας των γυναικών, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της κοινωνίας να αναπτύξει στους άντρες κουλτούρα ισότητας και σεβασμού μεταξύ των φύλων.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε η ασπίδα προστασίας και βοήθειας που προσφέρει ο Δήμος μας, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, να ξεκλειδώσει όλες τις κλειστές πόρτες, να ανοίξει τα κλειστά στόματα και να ξαναδώσει στις κακοποιημένες γυναίκες την αυτοπεποίθησή τους για αυτοδιάθεση.

Επίσης, συνεχίζουμε τις οργανωμένες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας