Θόδωρος Μουριάδης: Φεύγοντας, ο Νοέμβρης πήρε μαζί του έναν από τους πιο καταξιωμένους Καβαλιώτες…

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια του Βασίλη Βασιλικού

«Σήμερα, φεύγοντας ο Νοέμβρης, πήρε μαζί του έναν από τους πιο καταξιωμένους Καβαλιώτες, γεμίζοντας θλίψη τα εκατομμύρια των αναγνωστών του, οι οποίοι μέσα από αφηγήσεις και μυθοπλασίες, έμαθαν κομμάτια της Ιστορίας και της καθημερινότητας που άλλοι θέλησαν να κρύψουν ή να σβήσουν.

Σήμερα, έφυγε από κοντά μας ίσως ο πιο διάσημος Καβαλιώτης, ο Βασίλης Βασιλικός.

Σπουδαίος, πολυβραβευμένος, πολυμεταφρασμένος, έφτασε τον λόγο της γραφής του μέχρι τα πέρατα του κόσμου, πλήρωσε τούς αγώνες του για τη Δημοκρατία με εξορία, πλούτισε την ελληνική τηλεόραση με τις εκπομπές του και, ως πολιτικό ον που ήταν πάντοτε, αξιώθηκε να γίνει και βουλευτής Επικρατείας.

Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στα Γράμματα, τίμησε τον Βασίλη Βασιλικό εν ζωή, δίνοντας το όνομά του, το 2012, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, σκαλίζοντας ανεξίτηλα τη μνήμη του στο πιο εμβληματικό δημοτικό κτήριο της γνώσης. Ενός κτηρίου, τα ράφια του οποίου, μέχρι τελευταία, τα γέμιζε αδειάζοντας τη δική του βιβλιοθήκη.

Πέραν τούτου, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν περαιτέρω εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του.

Εκπροσωπώντας όλους τους Καβαλιώτες, στέλνω τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας