ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καβάλας: Ο Βασίλης Βασιλικός ΖΕΙ!

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την απώλεια του Καβαλιώτη συγγραφέα

«Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο Βασίλης Βασιλικός στον χώρο των γραμμάτων και του πολιτισμού, αλλά και των αγώνων για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Διατηρούμε ολοζώντανη στη μνήμη μας την πολιτική του ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν μεταξύ άλλων τόνισε τους δεσμούς του με την Καβάλα και επεσήμανε τη ριζική σχέση των όρων Πόλις, Πολίτης, Πολιτική και Πολιτισμός.

Παιδί της Πόλης της Καβάλας, με έντονες τις μνήμες των ταξικών διακρίσεων μεταξύ καπνεμπόρων και καπνεργατών και το συνακόλουθο αίσθημα της κοινωνικής αδικίας.

Πολίτης του κόσμου, με διεθνείς διακρίσεις, αλλά και πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO.

Η συμμετοχή του στην Πολιτική στον χώρο της Αριστεράς βασίστηκε στην ειδοποιό διαφορά μεταξύ της αναλγησίας της δεξιάς απέναντι στους πολίτες και της κοινωνικής ευαισθησίας της αριστεράς απέναντι στους μη έχοντες, στους μη προνομιούχους.

Σημαντικός θεράπων του Πολιτισμού, πολυγραφότατος, τίμησε με την τέχνη του τους αγώνες του λαού μας και με το «Ζ» του δημιούργησε παγκόσμιο εσαεί σύμβολο αντίστασης των ελεύθερων ανθρώπων και καταδίκης των παρακρατικών μηχανισμών και των απολυταρχικών μεθόδων.

Πλούσια παρακαταθήκη, οδοδείχτης για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

ΖΕΙ!

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία
Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας