Θόδωρος Μουριάδης: Κανένας δεν είναι ασφαλής από το AIDS, εάν δεν είμαστε ΟΛΟΙ ασφαλείς!

Το μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου)

«Ο ιατρικός και κοινωνικός αγώνας κατά του AIDS συνεχίζεται. Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που εγκρίθηκε η πρώτη προληπτική θεραπεία για το AIDS με αντιρετροϊκό κοκτέιλ, η οποία αποδείχθηκε αποτελεσματική και έχει επιτρέψει σε άτομα υψηλού κινδύνου να προστατευθούν λαμβάνοντάς το προληπτικά.

Ήταν το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα για την καταπολέμηση ενός ιού, ο οποίος έχει σκοτώσει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλον τον κόσμο.

Ένα είναι το μήνυμα που πρέπει να φτάσει αδιακρίτως σε όλους και, πρωτίστως, στο κράτος: “Κανένας δεν είναι ασφαλής από το AIDS, εάν δεν είμαστε ΟΛΟΙ ασφαλείς”.

Και δεν φτάνει μόνον αυτό, διότι, πέρα από τα υλικά φάρμακα, οι πάσχοντες χρειάζονται και ψυχολογική υποστήριξη, για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις που προκαλούν άτομα του κοινωνικού περιβάλλοντός τους, τα οποία, αντί να συμπαρασταθούν, στιγματίζουν.

Στον βαθμό που μπορεί να παρέμβει, ο Δήμος Καβάλας αναλαμβάνει δράσεις και συμμετέχει σε εκδηλώσεις συλλογικοτήτων, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, αλλά και την πίεση προς το κράτος να βρει τρόπους που να επιτρέπουν σε περισσότερους ανθρώπους να μπορούν να φτάνουν στο επίπεδο της θεραπείας».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας