Χριστούγεννα στην Καβάλα: Ο «χάρτης» όλων των εκδηλώσεων. Τι θα δούμε, τι θα ακούσουμε, τι θα… γευτούμε [πρόγραμμα]

Κάθε μέρα τουλάχιστον και μια δράση-Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σε όλο το εύρος του Δήμου Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καβάλας για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, Ευγενία Φιλόσογλου, ως συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων.

«Πιστοί στο πνεύμα των Χριστουγέννων, της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς, όπως και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών, φτιάξαμε και το φετινό γιορταστικό πρόγραμμα του Δήμου. Την Πέμπτη το απόγευμα, καλούμε όλους τους Καβαλιώτες, μικρούς και μεγάλους, να βρεθούμε στην πλατεία για να ανάψουμε τα φώτα του δένδρου και να ξεκινήσει το τραίνο των εκδηλώσεων, με επιβάτες όλους τους δημότες μας, αλλά και όσους θα θελήσουν να γιορτάσουν μαζί μας.

»Θα ακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων όχι μόνο στην πλατεία της πόλης, αλλά και σε όλες τις γωνιές του κέντρου, σε πολλές γειτονιές και στις κοινότητες του Δήμου, για να φτάσουν παντού το μήνυμα των Χριστουγέννων και οι ευχές για καλή χρονιά. Μαζί με την Δημοτική Βιβλιοθήκη μας, το Δημοτικό Ωδείο μας, τη Φιλαρμονική μας και το ΔΗΠΕΘΕ μας, οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από τον Εμπορικό Σύλλογο Κρηνίδων, το Μουσικό Σχολείο και το σύνολο των πολιτιστικών συλλογικοτήτων της πόλης και των κοινοτήτων μας.

»Θελήσαμε όσο το δυνατόν περισσότεροι ενεργοί συμπολίτες μας, στο πνεύμα του εθελοντισμού, να προσφέρουν στα παιδιά και στους μεγάλους
από παραμύθια και θεατρικές παραστάσεις μέχρι τραγούδια παραδοσιακά, αλλά και Jazz και Rock, και χορούς, και να μας γλυκάνουν με κεράσματα και λιχουδιές που θα φτιάξουν, πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τους ευχαριστώ όλους διότι για πολλοστή φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου. Επίσης, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί με μουσικές συναυλίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών και με την Αναστασία που καλέσαμε να τραγουδήσει κατά παραγγελία των νέων της Καβάλας.

»Στη Νέα Καρβάλη, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις μας με τα Σάγια, την αναβίωση του χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας, που θα μας προσφέρει η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη και τους υπαλλήλους του Δήμου, κυρίως της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, που έφτιαξαν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο βασίζεται στη φιλοσοφία της διοίκησής μας για συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου. Σκοπός μας είναι να απολαύσουμε μουσικές, να τραγουδήσουμε, να ζεσταθούν οι ψυχές μας και να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο με αισιοδοξία. Κλείνοντας, θέλω να αναφέρω ότι για μία ακόμη χρονιά θα γίνει ο διαγωνισμός βιτρίνας τόσο για τις επιχειρήσεις της Καβάλας, όσο και για τα μαγαζιά των Δημοτικών Ενοτήτων Φιλίππων και Νέας Καρβάλης», ανέφερε ο κ. Μουριάδης.

«Με πολλή δουλειά και δημιουργική διάθεση έχουμε προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους με την αισθητική και την φαντασία του. Δεκάδες πρωτότυπες εκδηλώσεις θα δώσουν ξεχωριστή ζωντάνια και γιορτινή πνοή στο κέντρο της πόλης. Μουσική, κάλαντα, τραγούδια και παραμύθια, εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργικά εργαστήρια θα εντυπωσιάσουν με την ποικιλία τους και θα συναρπάσουν με την πρωτοτυπία τους.

»Προσπαθήσαμε, να διαμορφώσουμε όλες αυτές τις συνθήκες, ώστε ο Δήμος Καβάλας να αποτελέσει Χριστουγεννιάτικο προορισμό, προσελκύοντας τους δημότες αλλά και επισκέπτες από άλλες πόλεις της Ελλάδας συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και ενισχύοντας, παράλληλα, την κίνηση της τοπικής αγοράς.

»Γιορτάζουμε με ποιοτικές εκδηλώσεις που βασίζονται στην εθελοντική προσφορά και στο μεράκι των τοπικών μας συλλόγων, των επαγγελματιών της πόλης και των συμπολιτών μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά, όλους, όσοι εργάστηκαν και θα εργαστούν για το σκοπό αυτό, όλους όσοι συμμετείχαν και θα συμμετάσχουν. Εύχομαι το 2024 να είναι έτος δημιουργικό, παραγωγικό με ειρήνη και να φέρει κοντά μας το αληθινό όραμα για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
20:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας, με αφετηρία το Δημαρχείο Καβάλας θα διασχίσουν την οδό Βενιζέλου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας και την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης από το Δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη.
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.
Συναυλία από το μουσικό συγκρότημα ANASTASIA Live Band.
Καλλιτέχνες του δρόμου πλαισιώνουν την εκδήλωση.

Pre Christmas Party
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», το απόγευμα της Πέμπτης 07/12 με ένα μοναδικό Pre Xmas Party τιμών και προσφορών.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
18:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο με θέμα τα Χριστουγεννιάτικα επιτραπέζια παιχνίδια.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παιδικό εργαστήριο με τίτλο: «Άστρο φωτεινό» από την Λένια Πασχαλίδου. Με μία σύντομη ιστορία η Κυρία Μπουρμπουλήθρα θα οδηγήσει με την βοήθεια θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών.
12:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων Καβάλας.
12:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσσαλών Νομού Καβάλας.
17:00: Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ-Ευριπίδου 2.
«Τρελό πάρτι στο εργαστήρι του Άη Βασίλη». Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, χειροτεχνίας και χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα και ζεστό κρασί από τα μέλη του Συλλόγου.

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
12:00: Δάτο-Κεντρική πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στο Δάτο» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δάτου.
17:00: Πρώην Παιδικός Σταθμός οδού Ρούσβελτ-Ευριπίδου 2.
«Τρελό πάρτι στο εργαστήρι του Άη Βασίλη». Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, χειροτεχνίας και χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα και ζεστό κρασί από τα μέλη του Συλλόγου.
17:30: Προαύλιος χώρος ΚΔΑΠ Αγίου Λουκά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά, με τη βοήθεια παιδιών του ΚΔΑΠ, στολίζει και φωταγωγεί το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο του. Γιορτή με σερβίρισμα κρασιού, εδεσμάτων και γλυκών στους παρευρισκόμενους.
19:30: Μεγάλη Λέσχη.
«Το Βαλς των Χριστουγέννων»… σαν άλλοτε στην Μεγάλη Λέσχη. Μουσική εκδήλωση από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Καβάλας. Φιλική συμμετοχή: “KavaLatino”.

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
17:00: Μουσείο Παραμυθιού Σερδαρόγλου και Ρούσβελτ (πάνω από το 3ο ΚΑΠΗ).
Εργαστήριο «Γράφω το γράμμα μου στον Αϊ Βασίλη» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack). Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις ευχές μας σε μια ατμόσφαιρα με γεύση, μουσική και τσάι Χριστουγέννων.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023
18:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Μια παγίδα για τον Αϊ Βασίλη» Παρουσίαση δραματοποιημένου παραμυθιού για παιδιά όλων των ηλικιών, από την Στέλλα Φουρναράκη.
20:00: Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η μαγεία καταφθάνει! Μεταφέρουμε το χαρμόσυνο μήνυμα και γινόμαστε πάλι παιδιά. Χορεύουμε και πετάμε με τη μαγεία των Χριστουγέννων! Step Up Kavala, σας περιμένουμε όλους!

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023
17:30: Παλιά Μουσική-Τζαμί Χαλίλ Μπέη.
Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ». Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο», φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του. Ταξίδι στη μαγεία των ημερών με εορταστικές μελωδίες και κάλαντα από την χορωδία του Συλλόγου. Παρέα με τον Άγιο Βασίλη που θα μοιράζει δώρα, διαδραστικές δραστηριότητες και ζωγραφική προσώπου για παιδιά. Στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα συμμετέχουν οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου.
18:00: 2ο ΚΑΠΗ Βύρωνα.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και ενήλικες από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023
16:30: Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
15ο Πανελλήνιο Ομαδικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων.
Διάρκεια τουρνουά: 14/12 από τις 16:30
15/12 από τις 10:00
16/12 από τις 10:00 και
17/12 από τις 09:30
Συνδιοργάνωση: Δήμος Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Επιμελητήριο Καβάλας και Πνεύμαθλον – Γ.Α.Σ. Ηρακλής Ποταμουδίων Καβάλας.
17:30: Άγιος Νικόλαος.
«Τα κλεμμένα ρούχα του Άι Βασίλη». Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Άι Βασίλης έχει πανικοβληθεί. Ψάχνει τα ρούχα του και δεν μπορεί να τα βρει. Κάποιοι τα έχουν κλέψει και οι πληροφορίες λένε πως βρίσκονται κρυμμένα στο δρόμο προς μία υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Πρέπει να βοηθήσουμε τον Άγιο να ντυθεί. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, φοράμε ότι κόκκινο διαθέτει η ντουλάπα μας (ρούχο, παπούτσια, σκούφο ή ότι άλλο έχουμε) και ξεκινάμε με σημείο εκκίνησης το Βήμα του Απόστολου Παύλου. Ο προορισμός αποτελεί ευχάριστη έκπληξη.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία των κηδεμόνων τους.
Διοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»-Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»
21:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία με τον ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟ. O δημοφιλής καλλιτέχνης, θα μας ταξιδέψει στις αγαπημένες σε όλους επιτυχίες των δεκαετιών του 60, 70 και 90 με το γνωστό διασκεδαστικό και χορευτικό του θέαμα.
Διοργάνωση: Επιμελητήριο Καβάλας

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023
16:00 Κρηνίδες-Πλατεία Πελεκανίδη.
«Χριστούγεννα στην Ονειροπλατεία». Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Συνδιοργάνωση: ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ»
18:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Ψάχνω τα στολίδια». Ένα διαδραστικό θεατρικό δρώμενο που οδηγεί σε διασκεδαστικό παιχνίδι θησαυρού και καταλήγει στο στολισμό ενός Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
19:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Τα Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Καβάλας θα πραγματοποιήσουν «Πατινάδα» από τον Άγιο Παύλο με ζωντανή μουσική (λύρα και νταούλι), με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία όπου θα γίνει αναβίωση των Χριστουγέννων του Πόντου και θα ακολουθήσει ένα γνήσιο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι.
Συμμετέχουν: Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας, Σύλλογος Ποντίων Ν. Καρβάλης-Λεύκης, Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και σπουδαστών Καβάλας, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα, Ποντιακός Σύλλογος Κρηνίδων.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο κατασκευής χιονιού. Με αφορμή τη συνέντευξη από έναν χιονάνθρωπο, ξεκινάμε ένα πρωτότυπο εργαστήριο χιονιού! Θα δημιουργήσουμε «χιόνι» και θα κατασκευάσουμε τον δικό μας χιονάνθρωπο.
12:00-14:00: Γραφεία Συλλόγου «Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας».
Εργαστήριο ζωγραφικής από το Τμήμα Ζωγραφικής του ΛΕΚ με τίτλο «Γούρι του ’24 από πηλό». Παράλληλα θα υπάρχει αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού με διάφορες δράσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
12:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Μνήμη Μικράς Ασίας». Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας θα τραγουδήσει κάλαντα και διάφορα τραγούδια με την συμμέτοχη και του χορευτικού τους τμήματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα και ζεστό κρασί.
12:30: Πλατεία Κονσουλίδη.
Χ-mas Rock. Οι μπάντες του ωδείου «Νεάπολις», έρχονται να σας ξεσηκώσουν και να δώσουν μια ροκ διάθεση παίζοντας γνωστές ροκ-ποπ επιτυχίες!”.
16:00: Κρηνίδες-Πλατεία Πελεκανίδη.
«Χριστούγεννα στην Ονειροπλατεία». Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Συνδιοργάνωση: ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ».
16:30: Bύρωνας-Πλατεία πάνω από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους και τα πατροπαράδοτα «Κάλαντα του Βύρωνα» από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής Βύρωνα Καβάλας «Η Μεταμόρφωση». Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία από την κα. Σοφία Νεοχωρίτου.
17:00: Πάρκο Αγίας Ειρήνης.
«Η συνοικία των Ξωτικών και ο Άγιος Βασίλης». Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
19:00: Κεντρικός (κυκλικός) κόμβος, στην συμβολή των οδών Καππαδοκίας και Ευξείνου Πόντου.
Ο Σύλλογος Κατοίκων Συνοικίας Νεάπολης προσκαλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής στην Χριστουγεννιάτικη εορτή όπου θα προσφερθούν εδέσματα και ζεστό κρασί από τα μέλη του Συλλόγου με την συμμετοχή του Ωδείου «Νεάπολις».

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Κρηνίδες-Πλατεία Πελεκανίδη.
«Γλυκά Χριστούγεννα στις Κρηνίδες».
11:00: Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την συμμετοχή της χορωδίας, του χορευτικού τμήματος ενηλίκων αλλά και με την συμμετοχή των μελών και φίλων της Θρακικής Εστίας Ν. Καβάλας.
11:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Ανιστορώ τα Παλαιά, Το Καλαντόνερο» από την Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας. Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με Ποντιακά κάλαντα Χριστουγέννων από τη χορωδία, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από τα τμήματα της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας καθώς και παρασκευή ποντιακών εδεσμάτων από μέλη του Συλλόγου σε συνεργασία με την Σχολή Μαγειρικής La Maison De Gourmet της κας. Μαρίας Παπανικολάου.
12:00: Πεζόδρομος Φιλελλήνων και Ομονοίας γωνία.
Μουσική εκδήλωση από την Πωλίνα Κατσαβούνη (σαξόφωνο, τραγούδι) και τον Αλέξανδρο Τσακιρίδη (πιάνο, τραγούδι) σε ρυθμούς swing, latin και bossanova.
16:00: Αμυγδαλεώνας-Παλιό Καπνομάγαζο.
«Γλυκά Χριστούγεννα στον Αμυγδαλεώνα» από τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα.
17:30: Πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου.
«Βάλε το στολίδι σου». Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά και ενήλικες με κατασκευές – εργαστήρια από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος του νερού».

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023
18:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο κατασκευής μολυβοθήκης με τίτλο «Παραμυθένιο Ημερολόγιο» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
18:00: Γραφεία Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χωράφας Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
19:00: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στο Αναγνωστήριο (2 ος όροφος).
«Οι Λέσχες Ανάγνωσης βάζουν τα γιορτινά και αυτοσυστήνονται». Τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης του Ιστορικού και Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, ανοίγουν την αγκαλιά τους και μοιράζονται μαζί μας τη μαγεία των Χριστουγέννων με λογοτεχνικά αναγνώσματα.
19:00: Παρκάκι της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού “Ιχνηλάτες”.
20:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από τους You Are My Sunshine με τραγούδια από όλο τον κόσμο που εξυμνούν την χαρά, την αγάπη και την φωτεινή πλευρά της ζωής. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες παλιές και σύγχρονες μπλέκονται με αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023
18:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Δημιουργικό εργαστήριο από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας.
18:00: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κα βάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3 ος όροφος).
«Φέρε τη μαμά σου στη Βιβλιοθήκη». Τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση. Φέρνουν τις μητέρες τους στη βιβλιοθήκη. Με την καθοδήγηση της μαμάς Βιολέτας, οι μητέρες θα κατασκευάσουν το πιο όμορφο Χριστουγεννιάτικου στολίδι του σπιτιού τους, την ώρα που οι μικροί μας φίλοι θα απολαμβάνουν Παραμυθένιες Αναγνώσεις με εμψυχωτή τον Αντιδήμαρχο και εκπαιδευτικό Απόστολο Μουμτσάκη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη η προεγγραφή στο τηλέφωνο 2513500407-408 (τις ώρες
λειτουργίας της Βιβλιοθήκης).
19:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Τα Μαγικά Χριστούγεννα» από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) «ΚΟΥΚΛΟΤΟΠΙΑ».
19:00: Άγιος Νικόλαος.
«Τα κρουστά στην παράδοση». Η Ορχήστρα Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας παρουσιάζει, σε μια πρωτότυπη παρουσίαση, έργα της ελληνικής μας παράδοσης σε διάφορες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης.
20:00: Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Πανήγυρις Μέλους, Λόγου και Εικόνας» από τον Ψαλτικό Χορό Καβάλας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Δρ. Θεολογίας αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Ιωσήφ Κουτσούρης.
20:30: Υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (πλαϊνή είσοδος/οδός Αμύντα).
Λαϊκό-Ρεμπέτικο γλέντι με τους «Ρεμπέτ-Ασκέρ». Το «Ρεμπέτ-Ασκέρ» είναι ένα μουσικό σχήμα που έχει ως επίκεντρο την αναβίωση ρεμπέτικων και παλιών λαϊκών τραγουδιών.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023
18:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο κατασκευής με τίτλο «Το χωριό των ονείρων μας» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack).
18:00: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στην Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3 ος όροφος).
«Τα μικρά ξωτικά λογοτεχνούν». Η Παιδική Γωνιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μετατρέπεται σε εργαστήρι ξωτικίσιας συγγραφής. Τα Χριστούγεννα είναι η πιο υπέροχη περίοδος του χρόνου και σίγουρα οι ιστορίες που θα δημιουργηθούν – με παιχνίδι και μπόλικη φαντασία – από την παρέα των μικρών μας φίλων θα είναι παραμυθένιες. Όλα αυτά με εμψυχωτή τον εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Βλαστάρη.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2513 500407-408 (ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ).
18:30: Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης.
«Τα έξυπνα Καλιτζαράκια». Μια παράσταση που θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο των καλικάτζαρων.
19:00: Πλατεία Κονσουλίδη.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή με παραδοσιακούς χορούς από τον Σύλλογο Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν εδέσματα από τα μέλη του Συλλόγου.
20:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Συναυλία από το συγκρότημα Pasta Tomato.
20:30: Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας. Υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Θανάση Παρμενίδη με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της κλασικής και διεθνούς μουσικής σκηνής καθώς και από το έργο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023
10:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Χριστός γεννάται, χαρά στον κόσμο». Οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ψάλλουν στους κεντρικούς δρόμους και στο κέντρο της πόλης κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συνεργάζονται το Μουσικό Σχολείο Καβάλας με τις Διευθύνσεις Α/θμιας κα Β/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.
11:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Η οργάνωση “THE LOVE VAN” σε συνεργασία με την Β΄θμια Σχολική Επιτροπή διοργανώνουν μια δράση με σκοπό τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση πρωτίστως των παιδιών και γενικότερα της κοινωνίας. Την ημέρα της δράσης θα μαγειρέψουν και θα διαθέσουν τις μερίδες στο Χαμόγελο του παιδιού και στην Παιδόπολη. Συμμετέχουν οι σχολές “Danza di Vita” της Δέσποινας Παπαδοπούλου και Α.Σ Ταεκβοντό του Χάρη Παλτόγλου.
17:30: Παλιά Μουσική-Τζαμί Χαλίλ Μπέη.
«Σαν παλιό σινεμά» Τα Χριστούγεννα κρύβουν ένα παραμύθι που όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν ανάγκη να ζήσουν. Παιδιά, αλλά και ενήλικες που αισθάνονται παιδιά, αφού γίνουν μία μεγάλη παρέα θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη μαγεία και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας την προβολή μιας υπέροχης Χριστουγεννιάτικης ταινίας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά.
Διοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»-Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»
20:00: Υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (πλαϊνή είσοδος/οδός Αμύντα).
«Christmas in the City» Οπτικουακουστική δράση με έκθεση σύγχρονης τέχνης και ζωντανές μουσικές performance.
20:00: Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης abstract, street & pop art καλλιτεχνών της ευρύτερης περιοχής καθώς και από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Anton Beatbox-Ritual electronics + Grey area vinyl dj set
21:00: Αριστοτέλης Δεληγιαννίδης-Live painting act
21:30: Mononome-Live beat performance με τον διεθνούς φήμης μουσικό παραγωγό και beat maker.
Photini Meletiadis-Site specific χορογραφική performance.
23:00: Themi Undergroove-Live Cassette & DAT tapes performance.
20:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Jazzy Christmas». Μουσική συναυλία από το Σύνολο Τζαζ του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα παρουσιάσει έργα χριστουγεννιάτικου ρεπερτορίου και τζαζ στάνταρντς.
20:30: Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων, η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου και η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ κάνουν ένα ταξίδι σε μουσικές του κόσμου στην ατμόσφαιρα μιας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας και προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία σε αυτές τις ξεχωριστές ημέρες της χρονιάς.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023
14:00: Κρυονέρι-Κεντρική Πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στο Κρυονέρι» από τον Ποντιακό – Πολιτιστικό Σύλλογο Κρυονερίου «Ο Ακρίτας».
17:30: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στον υπαίθριο χώρο της Βιβλιοθήκης.
«Μια φορά κι έναν καιρό στη Βιβλιοθήκη…» Η Κλάρα, ο φίλος της ο Καρυοθραύστης και οι νεράιδες της Σχολής “Danza di Vita” της Δέσποινας Παπαδοπούλου, προσκαλούν τα παιδιά σ΄ ένα γιορτινό απόγευμα με πολύ χορό, λιχουδιές, παραμύθια και πολλές εκπλήξεις.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών.
18:00: Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης.
«Το παγιδευμένο τηγανόψωμο στη Μεγάλη Λέσχη». Χριστουγεννιάτικο escape room από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες». Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 και άνω.
18:30: Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
«Κάθε στολίδι μία Ευχή κάθε Ευχή μία Ελπίδα». Εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικου ημερολογίου για παιδιά από την Στέλλα Φουρναράκη.
19:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσική εκδήλωση από την κα. Σοφία Νεοχωρίτου με την 7 μελή ορχήστρα της σε συνεργασία με χορωδίες ενηλίκων αλλά και παιδικές δημοτικών σχολείων. Μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου όλοι οι Καβαλιώτες αλλά και οι επισκέπτες θα διασκεδάσουν και θα χορέψουν μαζί!
Συμμετέχουν οι χορωδίες: «Ρωμανός ο Μελωδός» Καβάλας, Θρακιωτών Νέστου, Εβριτών Ν. Καβάλας «Ο Έβρος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσορόπης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανοτόπου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων, της Ν.Καρβάλης, του ωδείου Νεάπολις καθώς και οι χορωδίες των ΚΑΠΗ του δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

20:30: Μεγάλη Λέσχη Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Το Εργαστήρι Μουσικών Συνόλων, η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου και η Παιδική-Εφηβική Χορωδία του ΔΩΚ κάνουν ένα ταξίδι σε μουσικές του κόσμου στην ατμόσφαιρα μιας Χριστουγεννιάτικης ιστορίας και προσθέτουν λίγη ακόμη μαγεία σε αυτές τις ξεχωριστές ημέρες της χρονιάς.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Γραφείο του Συλλόγου της Πανηπειρωτικής Ένωσης του Νομού Καβάλας (Δαρδανελίων-περιοχή Αγ. Νικολάου Καβάλας).
Αναβίωση του εθίμου της Ηπείρου «τα σπάργανα του Χριστού». Τηγανίτες ψημένες πάνω σε πυρωμένη πέτρα, όπου οι Ηπειρώτισσες ετοίμαζαν την παραμονή των Χριστουγέννων.
11:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάλτσας.
12:00: Δρόμοι της πόλης της Καβάλας.
H μπάντα δρόμου “Paranaue” με τα κρουστά της και το ιδιαίτερο μουσικό της χρώμα, μας ανεβάζει με ξεσηκωτικούς ρυθμούς!
12:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσική συναυλία από το μουσικό συγκρότημα “Deep Soul” με ακούσματα Soul και Funk Music.
14:30: Ζυγός-Κεντρική Πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στο Ζυγός».
15:00: Πάρκο Κοινότητας Νέας Καρβάλης.
«Χριστούγεννα στη Νέα Καρβάλη».
18:00: Αμυγδαλεώνας-Παλιό Καπνομάγαζο.
Θεατρικό δρώμενο για την ανάδειξη των εθίμων του Δωδεκαημέρου από τον Μουσικοχορευτικό Μορφωτικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα. Τα κείμενα υπογράφει η κυρία Ακρητίδου Θάλεια.
18:00: Παλιά Μουσική-Τζαμί Χαλίλ Μπέη.
Τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» θα ψάλουν τα κάλαντα στα σοκάκια της Παναγίας.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Δρόμοι της Πόλης.
Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
12:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσική συναυλία από το μουσικό συγκρότημα “JUKEBOX” με ραδιοφωνικές ελληνικές και ξένες επιτυχίες δεκαετίας 80-90 POP, ROCK, DISCO.
18:30: Συνοικία Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα μέλη και τους χορευτές του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Πεζόδρομος Κωστή Παλαμά.
Δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος, από την Καλλίνα Μπιζιάνα.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας:
Α τμήμα (5 ετών και άνω) 11:00-12:00
Β τμήμα (5 ετών και άνω) 12:00-13:00
Γ τμήμα (5 ετών και άνω) 13:00-14:00
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του εργαστηρίου 6972939450.
11:30-13:30: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
15:00: Παλιό Δημοτικό Σχολείο Χαλκερού.
«Χριστούγεννα στο Χαλκερό» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκερού «ΤΟ ΤΖΑΡΙ».
17:00: Λυδία-Κεντρική Πλατεία.
«Γλυκά Χριστούγεννα στη Λυδία» από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λυδίας.
18:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Παιδικό εργαστήρι κατασκευής Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών από πηλό, με το εργαστήρι κεραμικής «ΓΑΙΑ» της Στέλλας Ρόκκου.
18:00: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
19:00: Aparto Bistro Cafe.
Με ιδιαίτερη αγάπη για τους τετράποδους φίλους μας, ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο gala με τίτλο: «Furry merry Christmas» στον φιλόξενο χώρο του Bistro Aparto, με την ευγενική χορηγία του και του οινοποιείου Nico Lazaridis με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση ατόμων και φορέων με φιλοζωική δράση.
19:00: Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης.
Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά με αστυνομικό ένστικτο και δημιουργική φαντασία, με τίτλο: «Βρες σε ποια φωτογραφία ανήκω. Τα παιδιά σε ρόλο ντετέκτιβ» και «Δίνω χρώμα σ’ αυτό που μ’ αρέσει-Δίνω χρώμα σ’ αυτό
που ξεχωρίζω» από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας.
20:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσική συναυλία από το μουσικό συγκρότημα “Black Mail”.
21:00: Υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας (πλαϊνή είσοδος/οδός Αμύντα).
Μουσική συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023
11:30-13:30: Εργαστήριο του Άη Βασίλη – Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
17:00: Μουσείο Παραμυθιού Σερδαρόγλου και Ρούσβελτ (πάνω από το 3ο ΚΑΠΗ).
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά με τίτλο: «Άραγε ήρθε ο Αϊ Βασίλης» από τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλότεχνων Καβάλας (Artattack). Οι νονές της ωραίας κοιμωμένης υποδέχονται τα παιδιά στο Μουσείο Παραμυθιού για παιχνίδι με μουσική, κατασκευές και καραόκε.
17:30: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήρι φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής σε συνδυασμό με
μια χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κατασκευή.
Απευθύνετε σε παιδιά και τους γονείς τους , όπου μπορούν μαζί να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στη δράση μας.
Α τμήμα (5 ετών και άνω) 4.00-5.30
Β τμήμα (5 ετών και άνω) 5:30-7:00
Γ τμήμα (5 ετών και άνω) 7:00-8:30
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο του εργαστηρίου 6972939450.
18:00: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
19:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσική συναυλία από το Σύγχρονο Ωδείο Παγγαίου με τις ορχήστρες του Paggaioreites & Street Band σε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
19:00: Δρόμοι της πόλης της Καβάλας.
H μπάντα δρόμου “Fasarioso”. Η ξεχωριστή μπάντα δρόμου σε παραδοσιακούς και εορταστικούς ρυθμούς.
Διοργάνωση: Επιμελητήριο Καβάλας
20:00: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στο Αναγνωστήριο (2 ος όροφος).
«Το σημειωματάριο των πιο όμορφων στιγμών της χρονιάς». Η ζωή όλων μας είναι γεμάτη από στιγμές. Κλείνοντας τη φετινή χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, θα σας χαρίσει το σημειωματάριο των πιο όμορφων στιγμών. Θα διακοσμήσουμε το εξώφυλλό του, με τη βοήθεια της εικαστικού Αντιγόνης Τσαφή απολαμβάνοντας όσα έχει να μας πει ο συγγραφέας Δημήτρης Κεραμεύς-Ντουμπουρίδης με τη συντροφιά ενός ποτηριού ζεστό κρασί.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε ενήλικες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2513 500407-408 (ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ).
Συνδιοργάνωση: Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»-Εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023
11:30-13:30: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
18:00: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.
Χριστουγεννιάτικες βόλτες με το τρενάκι του Δήμου Καβάλας.
18:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Χριστουγεννιάτικη παράσταση Καραγκιόζη από τον θίασο σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».
19:00: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Εργαστήριο κατασκευής Χριστουγεννιάτικης γαντόκουκλας από την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».
19:00: Παλιά Μουσική-Τζαμί Χαλίλ Μπέη.
Χορωδιακή συνάντηση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» με την χορωδία Στεφανινών του Δήμου Βόλβης.
19:30: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς της κεντρικής Μακεδονίας από τον Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Πολιτισμού Καβάλας «το Λαϊκότροπο» και κρητικούς χορούς την Κρητική Αδελφότητα Ν. Καβάλας.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Ισόγειο Μεγάλης Λέσχης.
«Χριστούγεννα με την Μπουρμπουλήθρα» από την Λένια Πασχαλίδου.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 10 ετών.
11:30-13:30: Εργαστήριο του Άη Βασίλη-Κεντρική Πλατεία (Ελευθερίας) Καβάλας.
Ο Άη Βασίλης μοιράζει δώρα στα παιδιά.
11:30: Κεντρικοί δρόμοι της πόλης και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας.
Αναβίωση και παρουσίαση του ποντιακού λαϊκού δρώμενου των «Μωμόγερων» από τον Όμιλο Ποντίων Χορευτών Καβάλας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετράλοφου Κοζάνης.
12:00: Άλσος Πεντακοσίων.
«Χριστούγεννα στο Δάσος». Χριστουγεννιάτικη γιορτή με πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.
12:00: Πολύστυλο-Κεντρική Πλατεία.
«Αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο» από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Πολύστυλου.
14:00: Σκηνή Κεντρικής Πλατείας (Ελευθερίας) Καβάλας.
Μουσική συναυλία από τον Παύλο Γκόρδη.
Διοργάνωση: Επιμελητήριο Καβάλας
14:30: Φίλιπποι.
«Γλυκά Χριστούγεννα στους Φιλίππους».
18:00: Οικισμός Νέου Ζυγού.
«Τα φαναράκια των ευχών».

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023
11:00: Δρόμοι της Πόλης.
Κάλαντα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024
16:30: Νέα Καρβάλη Καβάλας.
«Σάγια». Αναβίωση χριστουγεννιάτικου εθίμου της Καππαδοκίας από την Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καβάλας.

Ιδιωτικές πρωτοβουλίες καταστημάτων εστίασης στις 24 και 31 Δεκεμβρίου. Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ή τροποποιήσεις προγραμματισμένων εκδηλώσεων.