18ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας: Μιλώντας για την αγάπη με τον Μητροπολίτη Στέφανο [φωτογραφίες]

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση η οποία πλαισιώθηκε και από ποιήματα και κείμενα των μαθητών και μητριών του Σχολείου

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας εκδήλωση με θέμα την αγάπη. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Σχολείου ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα της διευθύντριας κ. Αγαθής Ασλανίδου, καθώς και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αναστασίας Παπαγιαννάκη στο πρόσωπο του Μητροπολίτη και στη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανασίας Γαϊτανίδου, ακολούθησε η ομιλία του Μητροπολίτου Στεφάνου.

Ο λόγος του, όπως πάντα, άμεσος, περιεκτικός, με δόσεις χιούμορ, εμπλουτισμένος με αληθινά γεγονότα, μακριά από στερεότυπα. Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τρία είδη αγάπης, αυτής που είναι άνευ όρων και είναι αμφίπλευρη, αυτή που δεν έχει ανταπόκριση και αυτό το είδος κατά το οποίο ο ένας αγνοεί την αγάπη του άλλου. Μίλησε τέλος για την υπέρτατη αγάπη του Θεού προς όλους μας και έκλεισε λέγοντας πως η αγάπη τα πάντα νικά, τα πάντα σαρώνει, τα πάντα κερδίζει.

Ακολούθησαν ποιήματα και κείμενα των μαθητών και μαθητριών με θέμα την αγάπη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την επίδοση ενός λευκώματος με τις ζωγραφιές των παιδιών και τη δήλωση εκατέρωθεν πως αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας πολύ όμορφης φιλίας.

«Ο Σύλογος Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιώτατο, που μας τίμησε αποδεχόμενος την πρόσκλησή μας, τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά, αλλά και αυτούς που άκουσαν με προσήλωση τα όσα ειπώθηκαν και φυσικά τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εργάστηκαν για να έρθει εις πέρας η εκδήλωση», αναφέρει ο Σύλλογος στο μήνυμά του.