Σωματείο Επιπλοξυλουργών Νομού Καβάλας: Όταν η κοινωνική προσφορά γίνεται «θεσμός» [φωτογραφίες]

Τρία «δώρα» ζωής από τα μέλη του Σωματείου, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη

Η χρονιά για το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Νομού Καβάλας κλείνει όπως ξεκίνησε: Με τρεις κινήσεις προσφοράς και αλληλεγγύης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, όπως έγινε πριν από μερικούς μήνες με την προσφορά των επιπλοξυλουργών στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ (πρώην Παιδόπολη) [διαβάστε εδώ].

Αυτήν τη φορά το Σωματείο ανταποκρίθηκε σε έκκληση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για βρεφικές τροφές, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν για τα παιδιά του Οργανισμού.

Με την ίδια ζέση το Σωματείο ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου για κλειστή βιβλιοθήκη, με τα μέλη του Σωματείου να την κατασκευάζουν και να την τοποθετούν πριν από μερικές μέρες στον χώρο του Σχολείου.

Η άοκνη, εθελοντική και συνεχής κοινωνική προσφορά του Σωματείου ολοκληρώθηκε για φέτος με την κατασκευή οροφής σε σπίτι οικογένειας στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας, κάνοντάς της ένα «δώρο» ζωής πριν τα Χριστούγεννα.

«Την Πέμπτη κλείνουμε τη χρονιά με την τελευταία δράση μας ως Σωματείο Επιπλοξυλουργών. Μια χρονιά που ξεκίνησε με υπαίθρια βιβλιοθήκη, κατασκευή και τοποθέτηση ερμαρίων στην “Παιδόπολη“, παράδοση παιδικών τροφίμων κ.α. στο “Χαμόγελο του Παιδιού“, βιβλιοθήκη στο 10ο Δημοτικό και κατασκευή οροφής σε σπίτι οικογένειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Ευχόμαστε η νέα χρονιά να είναι πιο δημιουργική και οι ανάγκες λιγότερες», αναφέρει το Σωματείο στο μήνυμά του.