Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Η πρώτη σύσκεψη της νέας διοίκησης. Πρώτο θέμα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας-Πρίνου Θάσου

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων

Την πρώτη της σύσκεψη στο κτίριο της Νομαρχίας στην Καβάλα πραγματοποίησε η νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, με κύριο θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με τον Πρίνο της Θάσου.

Η ανακοίνωση της νέας διοίκησης της ΠΕ Καβάλας

Από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ιεραρχεί τα θέματα και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση χρόνων ζητημάτων, μεταξύ αυτών και το θέμα των δρομολογίων της ακτοπλοΐας στη γραμμή Καβάλας-Πρίνου, αλλά και σχετικά ζητήματα υποδομών.

Συγκεκριμένα, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος συγκάλεσε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 11 Ιανουαρίου) σύσκεψη με την παρουσία των Δημάρχων της Π.Ε. Καβάλας/Π.Ε. Θάσου, δηλαδή των δημάρχων Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, ενώ ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί, αλλά απέστειλε γραπτώς τις απόψεις του.

Επίσης παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Π. Αρχοντής και Α. Ιωσηφίδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί την αρχική προσέγγιση επί των θεμάτων αυτών, ενώ σημείωσε ότι η αρχική αυτή συζήτηση θα επεκταθεί και με τη συμμετοχή και των άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Για αυτό η συζήτηση ξεκίνησε αρχικά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Όσον αφορά το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ο κ. Μαρκόπουλος επισήμανε ό,τι «θα εξαντλήσουμε τα όρια του νόμου, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση, σε ένα λειτουργικό επίπεδο, το οποίο θα εξυπηρετεί τους πολίτες και την τουριστική και αναπτυξιακή πορεία του νησιού και της ευρύτερης περιοχής μας».

Επίσης πρόσθεσε με έμφαση ό,τι «είναι ανάγκη η λήψη αποφάσεων για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να μην αγνοεί τους τοπικούς φορείς και οι αποφάσεις να λαμβάνονται αποκλειστικά στην Αθήνα και στον Πειραιά».