Αντιφασιστική Κίνηση Καβάλας: Μπροστά στα μάτια μας αναμετρώνται το σκοτάδι με το φως. Κάτω τα χέρια από τη Στέγη

Η Κίνηση ζητάει την άρση της «έξωσης» της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας από το κτήριο στην οδό Κύπρου

Την άρση της «έξωσης» της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας από το κτήριο στην οδό Κύπρου ζητάει η Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Καβάλας με κείμενό της, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το νομικό άλλοθι της Μητρόπολης προσκρούει στην ηθική της δέσμευση για την εσαεί στέγαση του ΣΦΓΤ στο κτήριο της οδού Κύπρου».

Η ανακοίνωση της Κίνησης

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας αναμετρώνται το σκοτάδι με το φως, η μνήμη με τη λήθη, το ηθικό με το ανήθικο, η ταπεινοφροσύνη με την έπαρση, το δίκαιο με το άδικο.

Η επιχειρούμενη «έξωση» του ΣΦΓΤ από τη φυσική του έδρα από την τοπική εκκλησιαστική ηγεσία, σε αγαστή συνεργασία με την απερχόμενη μειοψηφική διοίκηση του Συνδέσμου, συνεπικουρούντων των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχόντων πλην ενός, έρχεται σε απόλυτη ρήξη με το κοινό αίσθημα των πολιτών αυτού του τόπου οι οποίοι γνωρίζουν, αναγνωρίζουν και αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ιστορικό ρόλο του ΣΦΓΤ στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής από το 1951.

Το νομικό άλλοθι της Μητρόπολης προσκρούει στην ηθική της δέσμευση για την εσαεί στέγαση του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στο κτήριο της οδού Κύπρου και τα Φαραωνικά της σχέδια για αυτό αποκαλύπτουν την απόλυτη απουσία αισθητικής και σεβασμού, ενδεχομένως και του νόμου, μιας ιστορικής περιοχής, με όπλο τη δύναμη της εξουσίας.

Ο δε εμπαιγμός της προς την τοπική κοινωνία, γίνεται καταφανώς αντιληπτός από το προτεινόμενο εναλλακτικό κτήριο που προτίθεται να παραχωρήσει έτοιμο προς χρήση στο Σύνδεσμο σε λίγες μέρες, στο οποίο δεν έχει γίνει απολύτως καμία εργασία, γεγονός που το καθιστά απολύτως επικίνδυνο και ακατάλληλο.

Η εσαεί παραμονή του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στο κτήριο της οδού Κύπρου 14 και η ελεύθερη δράση της αποτελεί για εμάς τη μόνη επιλογή!