Cosmote: Γι’ αυτό «έπεσε» το ίντερνετ και η κινητή τηλεφωνία-Πρόβλημα με το 100 και το 199, με εκτροπή το 166

Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρίας που ζητάει την κατανόηση των πελατών της – Ποιες περιοχές της Βορείου Ελλάδας έχουν επηρεαστεί

Σε κόψιμο δύο κεντρικών καλωδίων του δικτύου κορμού σε δύο διαφορετικά σημεία οφείλονται τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στο δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της Cosmote στη Βόρεια Ελλάδα!

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Κυριακής 18/2 και μέχρι το απόγευμα δεν είχε αποκατασταθεί, παρουσιάζεται από το Κιλκίς μέχρι και τον Έβρο καθώς και στα νησιά της Θάσου, της Σαμοθράκης και της Λήμνου.

Η εταιρία με ανακοίνωση της ζητάει την κατανόηση των πελατών της για την αναστάτωση, επισημαίνοντας ότι οι τεχνικοί της καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Η COSMOTE ενημερώνει ότι λόγω του ότι κόπηκαν δύο κεντρικά καλώδια του δικτύου κορμού σε διαφορετικά σημεία, επηρεάζονται οι υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές των Νομών Κιλκίς, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και σε Θάσο, Σαμοθράκη και Λήμνο.

Οι τεχνικοί της εταιρείας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης το συντομότερο δυνατό.

Ζητούμε την κατανόηση των πελατών μας για την αναστάτωση».

Πρόβλημα στην επικοινωνία με Αστυνομία και Πυροσβεστική

Το πρόβλημα της Cosmote δημιούργησε προβλήματα στην επικοινωνία των πολιτών με την Αστυνομία (100) και την Πυροσβεστική (199).

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, λόγω βλάβης στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας των τηλεφωνικών κέντρων άμεσης επέμβασης «100» και των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν στον Ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112» για άμεση επικοινωνία με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την παροχή οποιασδήποτε συνδρομής.

Όπως σημειώνουν Αστυνομία και Πυροσβεστική, σε περίπτωση αποκατάσταση της βλάβης, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Αντίθετα με το 100 και το 166, το τηλέφωνο του ΕΚΑΒ (166) λειτουργεί κανονικά, ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται εκτροπή της κλήσης μέσω του Ευρωπαϊκού αριθμού!!!