Εξόρμηση στα Λακκοβίκια: Επίσκεψη σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό στο Παγγαίο και σε δύο πέτρινα γεφύρια

Την εκδρομή διοργανώνουν ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Παγγαίου "PLANET", σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Χιονοδρομικό Σύλλογο Πρώτης Σερρών

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Παγγαίου “PLANET”, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ορειβατικό Χιονοδρομικό Σύλλογο Πρώτης Σερρών διοργανώνουν στα Λακκοβίκια, σε ένα εγκαταλειμμένο χωριό στο Παγγαίο και σε δύο πέτρινα γεφύρια.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 θα εξερευνήσουμε ένα εγκαταλειμένο χωριό στο Παγγαίο και θα περπατήσουμε στα παλιά του μονοπάτια με τα δύο εκπληκτικά πέτρινα γεφύρια αφού πρώτα κάνουμε 10 λεπτά worm up με την ΤΑΜΑΡΑ ΓΙΟΤΣΙΤΣ (Yoga Instructor)!

Πρόκειται για τα Λακκοβίκια (Παλιά Μεσολακκιά), ένα χωριό που στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα είχε 2000 κατοίκους και Αστική Σχολή, αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του 1960 και οι κάτοικοί του μετακινήθηκαν στο καινούργιο χωριό την Μεσολακκιά!

Θα περπατήσουμε σε μία κυκλική διαδρομή περίπου 8 χιλιόμετρα που ξεκινάει στο παλιό μονοπάτι από το οποίο πήγαιναν παλιά στα κτήματά τους κάτω στην θάλασσα εκεί που βρίσκεται το σημερινό Οφρύνιο καθώς και το λιμάνι του Τσάγεζι στις εκβολές του Στρυμόνα αφού προηγουμένως περνούσαν το Κάτω Πέτρινο Γεφύρι!

Στη συνέχεια θα ανηφορήσουμε μία ραχούλα έχοντας στα δεξιά μας την θάλασσα με το Άγιο Όρος στο βάθος του ορίζοντα και θα φτάσουμε στο Πάνω Πέτρινο Γεφύρι που βρίσκεται στο παλιό μονοπάτι από όπου πήγαιναν παλιά στην Γαληψό!

Από αυτό το μονοπάτι θα επιστρέψουμε στο χωριό και θα περιηγηθούμε στα στενά του θαυμάζοντας τα έντονα ακόμα ίχνη ενός ένδοξου παρελθόντος! Το ραντεβού μας είναι το πρωί της Κυριακής στις 08:00 στον Σκλαρη στην Ελευθερουπολη για τα άτομα από Καβάλα και 09:00 το πρωί στο βενζινάδικο του Νένου, έξω από την Νέα Μεσολακκιά στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Δράμας μετά την Αμφίπολη πηγαίνοντας για Δράμα στα δεξιά μας για τους υπόλοιπους!

Από εκεί με τα αυτοκίνητά μας θα ανέβουμε στο παλιό χωριό από ένα χωματόδρομο 9 χλμ σε σχετικά καλή κατάσταση, για να ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας!

Περισσότερες πληροφορίες/συμμετοχή

  • Χρήστος Παλληκαράς: 6959 349211
  • Απόστολος Κόντας: 6979 630866