Αμυγδαλεώνας Καβάλας: Η Pet Friend κατάφερε να περισυλλέξει το αδέσποτο σκυλί που είχε απασχολήσει την περιοχή

Το ζώο, που περιγράφεται ως «φοβικό», εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, του τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση και βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη και προστασία της επιχείρησης - Πώς έγιναν όλα

Το τελευταίο διάστημα, η κοινωνία του Αμυγδαλεώνα ήταν ανάστατη από την παρουσία ενός αδέσποτου σκύλου, ο οποίος εμφανίζονταν να είναι επιθετικός, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.

Η Υπηρεσία προσπάθησε να περισυλλέξει τον σκύλο, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου 2024, η επιχείρηση Pet Friend κατάφερε να περισυλλέξει τον σκύλο, γένους θηλυκού, χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους. Το ζώο βρίσκεται πλέον υπό την επιτήρηση και προστασία της επιχείρησης και δίδεται για υιοθεσία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Pet Friend για το πώς έγιναν όλα:

«»ΤΗ επιχείρηση Pet Friend με έδρα την Καβάλα, ανακοινώνει ως το αδέσποτο σκυλί, γένους θηλυκού, το οποίο απασχόλησε την περιοχή του Αμυγδαλεώνα Καβάλας το τελευταίο διάστημα περισυλλέχθηκε το μεσημέρι της 29ης Φλεβάρη. Επιπλέον εμβολιάστηκε, στειρώθηκε, του τοποθετήθηκε ηλεκτρονική σήμανση και βρίσκεται πλέον υπό την ευθύνη και προστασία μας.

Για την περισυλλογή χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας ο οποίος σε συνδυασμό με την εμπειρία του προσωπικού μας έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Το ζώο θα φιλοξενηθεί από την Pet Friend για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου υιοθετηθεί.

Όλη η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εθελοντικά για την ανάγκη ηρεμίας της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και της προστασίας του ιδίου του ζώου. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε πως στην πρώτη ουσιαστικά μέρα της πρακτικής προσπάθειας μας καταφέραμε να περισυλλέξουμε το συγκεκριμένο άκρως φοβικό ζώο.

Προηγήθηκαν δύο ημέρες επαφής, παρατήρησης, προσέγγισης και μελέτης της συμπεριφοράς του ζώου με σκοπό την επαγγελματική διαχείριση με ηρεμία και ασφάλεια».