Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών: Διευκρινίσεις σχετικά με τη δωρεάν είσοδο μαθητών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Πώς θα γίνεται η διαδικασία

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, η εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Πολιτισμού, Επιστημών και Έμφυλης Βίας Στέλλα Αργυρίου ανακοίνωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και σε συνεργασία με την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Καβάλας θα μπορούν να εξασφαλίζουν δωρεάν είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ιταλίας [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Όπως διευκρινίζονταν στο αρχικό ρεπορτάζ, για να εξασφαλιστεί αυτό, θα πρέπει τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν κάποιον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο, να στείλουν πρώτα μία αίτηση στο Ινστιτούτο. Η δωρεάν είσοδος επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των διαχειριστών των χώρων, κατόπιν διαθεσιμότητας.

Σχετικά με το παραπάνω θέμα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών μάς απέστειλε την παρακάτω διευκρινιστική επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε: