Στέλλα Αργυρίου: Δωρεάν είσοδος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ιταλίας για τους Καβαλιώτες μαθητές

Ένα σημαντικό προνόμιο για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως εντεταλμένη σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας σε θέματα Πολιτισμού, Επιστημών και Έμφυλης Βίας, η Στέλλα Αργυρίου κατάφερε να εξασφαλίσει για όλους τους Καβαλιώτες μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ένα σημαντικό «προνόμιο».

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Σύμβουλος –η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ιταλία–, σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας Ανθή Χατζηφραντζή, συνεργάστηκε με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και πέτυχε την «Άδεια εισόδου στα Μουσεία» της Ιταλίας, άδεια που χορηγείται για εκπαιδευτικούς λόγους σε μαθητές σχολείων και τους φοιτητές πανεπιστημίων.

Έτσι, εφεξής όλοι οι μαθητές σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας οι οποίοι θα επισκέπτονται την Ιταλία, θα μπορούν, με μία απλή αίτηση-γνωστοποίηση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, να έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ήδη η αρχή έγινε με το 5ο Γυμνάσιο Καβάλας, μαθητές του οποίου πρόκειται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουν εκδρομή στη Σικελία!

Το γεγονός γνωστοποίηση η ίδια η κ. Αργυρίου μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, κοινοποιώντας και τη σχετική θετική απάντηση του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών: