ΕΛΜΕ Καβάλας κατά Λυκείου Κρηνίδων για την ευρω-εκδήλωση: Κομματική φιέστα-πρόκληση στα δημοκρατικά μας αισθήματα!

«Σκληρή» ανακοίνωση της Ένωσης κατά της Διεύθυνσης του Σχολείου που αποφάσισε να διοργανώσει εκδήλωση με καλεσμένους ευρωβουλευτές ΜΟΝΟ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Το Γενικό Λύκειο Κρηνίδων και το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνου την εκδήλωση με τίτλο «Η Ευρώπη μας, η ψήφος μας! Ευρωεκλογές 2024». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στις 09:00 στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης [διαβάστε περισσότερα σχετικά πατώντας εδώ].

Η σύνθεση του πάνελ της εκδήλωσης καθώς και η χρονική συγκυρία της διοργάνωσής της προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης [ΕΛΜΕ] Καβάλας, η οποία κάνει λόγο για μια «κομματική φιέστα», μόλις δύο μήνες πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών!

Η Ένωση καταδικάζει απερίφραστα τη συγκεκριμένη εκδήλωση κάνοντας λόγο για «ενέργειες που καταργούν την ισοπολιτεία και προσβάλλουν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ελληνικού λαού».

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ Καβάλας κατά του ΓΕΛ Κρηνίδων:

«Πρόκληση στα δημοκρατικά μας αισθήματα αποτέλεσε η πρόσκληση που λάβαμε από τη Διεύθυνση του ΓΕΛ Κρηνίδων να παρευρεθούμε στην εκδήλωση  «Η Ευρώπη μας, η ψήφος μας! Ευρωεκλογές 2024».

Χωρίς ενδοιασμούς η Διεύθυνση του σχολείου δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές οργανώνει κομματική φιέστα με καλεσμένους Ευρωβουλευτές  ΜΟΝΟ της ΝΔ και καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς  να ακούσουν το αφήγημά τους, στην πραγματικότητα παροτρύνει να τους/ τις ψηφίσουν.

Με περισσή υποκρισία «αλλάζουν ακόμα και τις σημασίες των λέξεων» και ονομάζουν την κομματική φιέστα «γιορτή για τη συμμετοχική δημοκρατία και την ενεργή πολιτειότητα».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καβάλας καταδικάζει αυτές τις ενέργειες που καταργούν την ισοπολιτεία και προσβάλλουν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ελληνικού λαού.

Πιστεύουμε πως η αλαζονεία δεν αρμόζει σε αυτούς/ές  που η πολιτεία εμπιστεύτηκε τους θεσμούς της, πολύ περισσότερο αν είναι εκπαιδευτικοί.