Εκπαιδευτικοί από τη Θάσο καταγγέλουν αποκλεισμό από γενικές συνελεύσεις συνδικαλιστικών οργάνων

«ΣΕΠΕ Καβάλας: Η συνδικαλιστική "δημοκρατία" των αποκλεισμών»: Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Θάσου

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Θάσου καταγγέλλει αποκλεισμό από την εξ αναβολής Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κάνοντας λόγο για εχθρική στάση «απέναντι στη βούληση της βάσης του κλάδου που θέλει να συνεχίσει ανυποχώρητα τον αγώνα».

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Θάσου

ΣΕΠΕ Καβάλας: Η συνδικαλιστική «δημοκρατία» των αποκλεισμών.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εκ νέου μεθόδευση της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΣΕΠΕ Καβάλας, που επιχειρεί για άλλη μια φορά να αποκλείσει μεγάλο μέρος εκπαιδευτικών-μελών του σωματείου από τη Γενική Συνέλευση. Όπως πριν από δύο μέρες έτσι και σήμερα αποδεικνύουν περίτρανα πως θέλουν να αποκλειστούμε εμείς οι εκπαιδευτικοί της Θάσου από τις συλλογικές διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δε θα υπάρχει απαρτία στη Γενική Συνέλευση και δε θα παρθεί καμία απόφαση.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας παρά τις περί «δημοκρατικότητας» διακηρύξεις, απαιτεί να «συμμορφωθούμε» με τις απειλές και τον αυταρχισμό, γιατί αλλιώς «θα πέσουμε στον γκρεμό» και στέκεται απόλυτα εχθρική απέναντι στη βούληση της βάσης του κλάδου που θέλει να συνεχίσει ανυποχώρητα τον αγώνα.

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Συγκεκριμένα προγραμματίζεται εξ αναβολής Γενική Συνέλευση σε απογευματινή ώρα και καθημερινή στην έδρα του Συλλόγου την Καβάλα, αγνοώντας επιδεικτικά την μεγάλη διαδικτυακή συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Θάσου στη χθεσινή Γενική Συνέλευση που επετράπη τελικά μετά από πίεση των παρατάξεων ΑΚΕ & ΑΣΕ. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ Καβάλας όχι απλά δεν υπολογίζει την αδυναμία πρόσβασης από το νησί, αλλά σαμποτάρει τη συμμετοχή μας!

Καταψηφίζει για άλλη μια φορά (και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή που όλοι οι σύλλογοι της Ελλάδας προσπαθούν να έχουν απαρτία για να αποφασιστεί η πορεία του αγώνα κατά της αξιολόγησης) την πρόταση των παρατάξεων ΑΚΕ και ΑΣΕ για πραγματοποίηση παράλληλης συνέλευσης δια ζώσης στο νησί της Θάσου, όπως γίνεται σε όλους τους συλλόγους της επικράτειας με ανάλογη γεωγραφική ιδιομορφία (πχ Κυκλάδες, Δωδεκάνησα κ.α.) και μάλιστα επικαλούμενη το καταστατικό του Συλλόγου, το οποίο η ίδια έχει κάνει «κουρελόχαρτο» αποδεχόμενη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που καταστρατηγούν εδώ και καιρό τις περί αξιολόγησης αποφάσεις του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας με απεργοσπαστικές πρακτικές.

Ντροπή! Η «Δημοκρατίας» σας μάς φιμώνει.