Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος»: Επισκέψεις σε σχολεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Ενημερωτική δράση σε δύο Γυμνάσια της πόλης, με μαθητές και καθηγητές να προσφέρουν τροφές και υλικό για τα αδεσποτάκια που φροντίζει το Σωματείο

Το Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος» συμμετείχε ενεργά στην εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, με τα μέλη του να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των καθηγητών. Εθελοντές του Σωματείου επισκέφθηκαν το 3ο και 4ο Γυμνάσιο Καβάλας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, η ομάδα του Σωματείου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε εκατοντάδες μαθητές για τη σημασία του σεβασμού, της φροντίδας και της ευαισθητοποίησης έναντι των ζώων που βρίσκονται σε αδιέξοδες καταστάσεις. Μέσα από πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, πρακτικά παραδείγματα και διάλογο, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και για τις διάφορες πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν για τη βελτίωση της κατάστασής τους.

Από την πλευρά του ο «Αίσωπος» ευχαριστεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που τον υποδέχθηκαν με τόσο θερμό και φιλικό τρόπο. «Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός τους μας ενέπνευσαν και ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία και τη φροντίδα των ζώων στην περιοχή μας. Σημαντική επίσης η έμπρακτη βοήθεια των μαθητών-καθηγητών με τη συγκινητική για εμάς προσφορά τους σε τροφές και υλικό, απαραίτητα για τα αδέσποτα που φροντίζουμε σε καθημερινή και 24ώρη βάση», αναφέρει το Σωματείο στο μήνυμά του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να μάθετε πώς μπορείτε να στηρίξετε το έργο του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος» μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: [email protected] και στη σελίδα του Σωματείου στο Facebook εδώ.