7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ένα βιωματικό μάθημα για το Περιβάλλον στον Νέστο ποταμό

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις του ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής

Η 4η Απριλίου ορίστηκε από φέτος ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας και ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα. Το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας προγραμμάτισε επίσκεψη της Α’ Τάξης στα Ίμερα και στους Τοξότες του Νέστου, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να συμμετάσχουν σε δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας.

Οι μαθητές μετέβησαν αρχικά στα Ίμερα όπου έκαναν παρατήρηση της χλωρίδας της περιοχής που διασχίζει ο ποταμός Νέστος. Στη συνέχεια περπάτησαν στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους Τοξότες και βρίσκεται παραπλήσια του ποταμού Νέστου όπου τους έγινε ενημέρωση για τη χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού και για τη σημασία που έχει η προστασία των άγριων ζώων για την βιωσιμότητα του Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής επίσκεψης, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις του ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας, παρατήρησαν από κοντά σπάνια φυτά και ζώα της περιοχής και είχαν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικές ώρες στη φύση και να κατανοήσουν τη σημασία της αρμονικής συμβίωσης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον.