Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό δικαίωμα όλων των ανθρώπων

Το μήνυμα του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Γιατρών της Καβάλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την πολιτεία να συνεργάζεται με τους υγειονομικούς λειτουργούς και τους κοινωνικούς  φορείς, ώστε η υγεία να καταστεί προσβάσιμη  σε όλους. Παράλληλα τονίζει ότι πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας υποστηρίζει το δικαίωμα της Υγείας και καλεί την πολιτεία να συνεργάζεται με τους υγειονομικούς λειτουργούς και τους κοινωνικούς  φορείς, ώστε η υγεία να καταστεί προσβάσιμη  σε όλους.

Στο 2024, βλέπουμε την παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίζει προκλήσεις υγείας όπως ποτέ άλλοτε. Οι πανδημίες, οι ασθένειες και οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη απειλούν την ευημερία και την ασφάλειά μας.

Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα με προκλήσεις στον τομέα της υγείας, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για το έτος 2024 αναδεικνύει ένα σαφές μήνυμα «Η Υγεία Μου, Το Δικαίωμά Μου». Σε αυτό το πλαίσιο, ο σκοπός είναι να αναγνωρίσουμε ότι η υγεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά βασικό δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

Ως κοινότητα, πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Το δικαίωμα στην υγεία πρέπει να προστατεύεται και να προωθείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη».