1ο ΕΠΑΛ Δράμας: Ένας «έξυπνος» κάδος απορριμμάτων δια χειρός μαθητών μέσα στις 11 κορυφαίες μαθητικές start up του 2024 [βίντεο]

Αφιέρωμα της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 στο επίτευγμα του σχολείου το οποίο συμμετείχε στο πρόγραμμα «Εικονικές Επιχειρήσεις» του οργανισμού Junior Achievement Greece

Η εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 και η δημοσιογράφος, Τασούλα Κρητικού φιλοξένησαν την εικονική επιχείρηση Smart Electronic Bin του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας, μια μεγάλη διάκριση του σχολείου που ήρθε μετά την αξιολόγηση του business plan από το Junior Achievement Greece για την ανάδειξη της καλύτερης εικονικής επιχείρηση, με το Smart Electronic Bin να είναι μια από τις 11 κορυφαίες μαθητικές start up του 2024.

Το 1ο ΕΠΑΛ Δράμας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα «Εικονικές Επιχειρήσεις» του οργανισμού Junior Achievement Greece με την εικονική επιχείρηση “Smart Electronic Bin”.

Υπεύθυνοι για την εικονική επιχείρηση είναι ο διευθυντής του σχολείου, Αναστάσιος Σαλής και η υποδιευθύντρια, Κυριακή Φωτιάδου. Οι 21 μαθητές της ομάδας έργου δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση με κύριο προϊόν τον Sebastian. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κιτ το οποίο τοποθετείται σε οποιοδήποτε κάδο προκειμένου να παρακολουθείται η πληρότητά του.

Η πρότασή τους είναι να τοποθετείται σε οποιονδήποτε κάδο απορριμμάτων, ώστε να υπάρξει μια ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Sebastian στέλνει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την πληρότητα των κάδων, τόσο στην υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων, ώστε να οργανωθούν τα δρομολόγια όσο και στους πολίτες οι οποίοι θα παρακολουθούν την πληρότητα του κάδου της γειτονιάς του πριν κατεβάσουν τα σκουπίδια τους.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ώστε με την ορθή πληροφορία της πληρότητας του κάδου της γειτονιάς να συμβάλουν και αυτοί στην προσπάθεια μιας καθαρής πόλης.

Με σλόγκαν «…κάνε τον κάδο σου έξυπνο», η όλη διαδικασία συμβάλλει στη μείωση του κόστους και χρόνου αποκομιδής απορριμμάτων, στην βελτιστοποίηση των δρομολογίων αποκομιδής, στην προστασία του περιβάλλοντος και τελικά στην καθαρή πόλη.

Δείτε το αφιέρωμα της εκπομπής «Περίμετρος» στο σχολείο