Ρεγγίνα Μακέδου: Χτες γνώρισα από κοντά τη γυναίκα που μου έσωσε τη ζωή

Μια όμορφη ιστορία από την Καβαλιώτισσα μαχήτρια της ζωής για το πόσο απλό και εύκολο είναι να σώζεις έναν άνθρωπο

Μο Step Up Kavala με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή με σύνθημα «μαθαίνουμε πώς μπορούμε να χαρίσουμε ζωή σε συνανθρώπους μας που νοσούν από λευχαιμία» [διαβάστε εδώ].

Μέσα στα συγκινητικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης, ήταν και εκείνο όπου η Καβαλιώτισσα μαχήτρια της ζωής, Ρεγγίνα Μακέδου, γνώρισε τον άνθρωπο που της έσωσε τη ζωή, τη δότρια μυελού των οστών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χάρη σε εσένα ζω, σε ‘σένα και στον μικρό αυτό άγγελο που ήθελε τόσο πολύ ένα μπαλόνι»…

Η συγκινητική ιστορία της Ρεγγίνας Μακέδου

Χτες λοιπόν γνώρισα από κοντά τη γυναίκα που μου έσωσε τη ζωή. Έλα να σου πω μια όμορφη ιστορία… Πριν πολλά χρόνια πολλοι tattoo artists της χώρας έκαναν μια καμπάνια με τατουάζ από σχέδια που είχαν ζωγραφίσει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Εγώ τότε διάλεξα τη λέξη hope (ελπίδα) με το μπαλόνι… Όλα τα έσοδα θα πήγαιναν σε αυτά τα παιδιά. Εγώ τότε ήμουν απόλυτα υγιής.

Κάποια χρόνια μετά σε μια ανθοκομική έκθεση το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» έκανε ενημέρωση και έδινε μπαλόνια σε όσους γινόταν δότες. Ένα μικρό κοριτσάκι ζητούσε επίμονα από την μαμά του ένα μπαλόνι. Έτσι η μαμά με αφορμή το μπαλόνι αυτό έγινε δότης μυελού των οστών ή ακόμη πιο σωστά δότης αιμοποιητικών κυττάρων!

Ποιός να ήξερε άραγε ότι χρόνια μετά το μπαλόνι στην πλάτη μου και το μπαλόνι που εκείνο το κοριτσάκι ήθελε, θα γνωρίζονταν και θα μου έσωζαν την ζωή! Ήταν η δότριά μου εκείνη η μαμά!

Χτες σε μια φανταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κέλυ Ξακοπούλου μού έκανε την τεράστια χάρη και τιμή να βρίσκεται εκεί μαζί με τα παιδάκια της, να μοιραστούμε με τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί το μεγαλείο του να γίνεις δότης! Όσες φορές είπα ευχαριστώ, άλλες τόσες είπε «μα τι έκανα, όλοι θα το έκαναν στη θέση μου»…

Εγώ θα πω μακάρι να σκέφτονται όλοι σαν και εσένα! Σε εσένα που μου χάρισες ζωή! Γιατί χάρη σε εσένα ΖΩ, σε ‘σένα και στον μικρό αυτό άγγελο που ήθελε τόσο πολύ ένα μπαλόνι.