Το θέμα των διοδίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Αρχέλαος Γρανάς: Πού είναι τα ηλεκτρονικά διόδια που υποσχέθηκε η Εγνατία;

Οι νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό αλλά και οι αντιδράσεις των φορέων της περιοχής μας συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης που συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στην Κομοτηνή.

Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ Αρχέλαος Γρανάς θυμίζει ότι κάποιοι στο παρελθόν συμπεριφέρονταν εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι σήμερα. «Συγκεκριμένα, συμφωνούν στο να γίνουν νέα διόδια στην Εγνατία, όπως προβλέπεται. Όμως, δεν βλέπουμε να προχωρούν τα ηλεκτρονικά διόδια, όπως είχε υποσχεθεί η Εγνατία εδώ και αρκετά χρόνια. Οι χρήστες είναι αυτοί που συνεχίζουν να πληρώνουν για τη συντήρηση των δρόμων αυτών και την ασφάλεια που προσφέρουν. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πού θα τοποθετηθούν τα διόδια. Θα πρέπει να ελεγχθούν τα σημεία, πριν αποφασίσουν. Όπως γνωρίζουμε, σε όλη την Εγνατία υπάρχουν διόδια σε δεκατρία σημεία  και πέντε στους κάθετους άξονες».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση ότι θα πρέπει να μειωθούν οι σταθμοί, γιατί ο αριθμός τους είναι υπερβολικός, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει οι συχνοί χρήστες να πληρώνουν πολύ λιγότερο, όπως και οι τοπικοί χρήστες, σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. «Η Εγνατία επιμένει να βάλει νέους σταθμούς, ενώ είχαν υποσχεθεί να βάλουν τα πλευρικά διόδια και ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση που θα διανύει κάποιος να πληρώνει ένα ποσό που να  αντιστοιχεί  στις πραγματικές του δυνατότητες. Εννοείται, ότι είμαστε κατά των υψηλών διοδίων, όπως φυσικά και κατά του να τα τοποθετούν οπουδήποτε».

Ο κ. Γρανάς γνωστοποιεί ότι μόλις τις τελευταίες ημέρες ενημερώθηκαν για το ότι θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, καθώς  ήταν κάτι που δεν γνώριζαν.