Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντάνε οι εργαζόμενοι στα σενάρια για «λουκέτο» στα ΕΛΤΑ

Για τακτικές υπονόμευσης και δόλιας χρεοκοπίας των ΕΛΤΑ από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων Γιώργος Βασιλόπουλος κατά την περιφερειακή σύσκεψη της ΑΜ-Θ που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα

Περιφερειακή σύσκεψη των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στο χώρο συσκέψεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών Γιώργου Βασιλόπουλου, του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Καβάλας Νικήτα Μαντά, καθώς και των προέδρων των Σωματείων της ΠΑΜ-Θ.

Ανάλογες περιφερειακές συσκέψεις πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα ακόμα και με τον κίνδυνο του «λουκέτου», αλλά και για τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, τα ΕΛΤΑ «αιμορραγούν», προσπαθώντας να συντηρήσουν το τεράστιο δίκτυό τους, «ενώ γινόμαστε δέκτες, από πλευράς κυβέρνησης, που είναι και ο βασικός μέτοχος των ΕΛΤΑ, τακτικών υπονόμευσης και δόλιας χρεοκοπίας με πλασματικό τρόπο, θέλοντας να παραγράψουν, από τις λογιστικές καταστάσεις των ΕΛΤΑ, το κόστος των καθολικών υπηρεσιών που είναι καταγεγραμμένο, κάτι που οδηγεί σε κλείσιμο όλου του δικτύου, χωρίς να ξέρουμε το γιατί», όπως είπε ο ίδιος.

Πληροφόρησε, δε, ότι 15-20 Μαρτίου κλείνει ο κύκλος ενημέρωσης των εργαζομένων από την Ομοσπονδία και αρχίζουν οι κινητοποιήσεις, με μια μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κοτζιά και με απεργιακά «μπλακ άουτ».

«Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοια κρίση στα ΕΛΤΑ, όμως να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να υπονομεύσουν τα ΕΛΤΑ και να αφήσουμε χωρίς εξυπηρέτηση τους πολίτες και 10.000 οικογένειες στο δρόμο», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου, «κρατώντας εκτός αυτής της αγοράς τα ΕΛΤΑ, τα οποία προσπαθούν να τα υποκαταστήσουν με μια θυγατρική, ενώ το τεράστιο δίκτυό μας δικαιούται ένα 7% από το μερίδιο αυτής της αγοράς», όπως σημείωσε ο ίδιος, ενώ σχολίασε ότι υπάρχουν επαφές με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, όπως και διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ, με τον κ. Βασιλόπουλο να σχολιάζει ότι όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Παράλληλα, διάχυτη είναι η αίσθηση ανάμεσα στους εργαζόμενους ότι τα ΕΛΤΑ πάνε προς ιδιωτικοποίηση, εξ ου και οι προαναφερθείσες κινήσεις της κυβέρνησης, με τον κ. Βασιλόπουλο να τονίζει ότι κανείς δε ξέρει τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και γίνονται μόνο εικασίες, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί κάποιος να αγοράσει τον οργανισμό, όπως τόνισε και ο ίδιος.